triušienos marinavimas

Troškintas marinuotas triušis

Jau sakėme ir dar kartą pakartosime: jei valgote mėsą, turėtumėte dažniau valgyti triušieną. Ji liesa, sveika ir gana lengvai paruošiama. Prieš troškindami mūsų triušieną, ją marinavome ir tam, be kita ko, naudojome imbierą, ciberžolę, alų ir čili. Jums taip pat reikėtų.

Troškintam marinuotam triušiui reikalingi ingredientai

  • 2 citrinžolių stiebai, susmulkinti
  • 1 valgomasis šaukštas šviežiai susmulkintų kalendrų sėklų
  • 1 valgomasis šaukštas imbiero, supjaustyto mažomis lazdelėmis
  • 1 arbatinis šaukštelis svogūnų dribsnių
  • ½ arbatinio šaukštelio čili dribsnių
  • 1 arbatinis šaukštelis džiovinto raudonėlio
  • 1 arbatinis šaukštelis ciberžolės
  • laimo sulčių
  • 1 arbatinis šaukštelis sojų padažo
  • druskos
  • ⅔ puodelio alaus
  • 1 supjaustytas triušis
  • 3 šaukštai panko
  • augalinio aliejaus

Kaip pasigaminti troškintą marinuotą triušieną

  1. Į nedidelį dubenėlį suberkite citrinžolę, kalendros sėklas, imbierą, svogūnų dribsnius, čili dribsnius, raudonėlį ir ciberžolę. Apšlakstykite laimo sultimis, įpilkite sojų padažo ir įberkite truputį druskos. Išmaišykite iki vientisos masės.
  2. Įpilkite alaus ir dar šiek tiek išmaišykite.
  3. Sudėkite supjaustytą triušį į dubenį ir užpilkite marinatu.
  4. Išmaišykite, kad mėsa visiškai pasidengtų, uždenkite plastikine plėvele ir marinuokite 2 valandas.
  5. Marinuotą mėsą perkelkite ant popierinių rankšluosčių ir juos pašlakstykite.
  6. Keptuvėje ant didelės ugnies įkaitinkite 1 arbatinį šaukštelį augalinio aliejaus ir sudėkite marinuotą mėsą. Apšlakstykite likusiais 2 arbatiniais šaukšteliais aliejaus ir kepkite po 4 minutes iš abiejų pusių.
  7. Perkelkite į kepimo indą ir apliekite marinatu.
  8. Kepkite 45 minutes 360⁰F/180⁰C temperatūroje.

Parašykite komentarą