„Greita grikių ir vištienos kojelių su sūriu vakarienė
Noriu pasidalyti receptu, kuris visada praverčia. Kartais šeimai reikia greitai, skaniai ir, žinoma, sočiai pavalgyti. Tokiomis progomis puikiai tinka orkaitėje kepti grikiai su vištiena. Kol karštas patiekalas verda orkaitėje, lieka laiko paruošti salotas ir padengti stalą.
Sudedamosios dalys
Greitai vakarienei paruošti reikės:
- grikiai – 500 g;
- vištienos šlaunelės – 6 vnt;
- svogūnai – 2 vnt;
- morkos – 2 vnt;
- sūris – 150 g;
- grietinė – 1 valgomasis šaukštas;
- druskos, prieskonių – pagal skonį.
Paprasta Vakariene gaminimo procesas
- Paruoškite ingredientus. Nuplaukite ir nusausinkite vištienos šlauneles. Nulupkite svogūną ir morką. Gerai nuplaukite ir nulupkite grikius.
- Vištienos šlauneles perpjaukite per pusę, sudėkite grietinę, druską, prieskonius. Gerai išmaišykite.
- Smulkiai supjaustykite svogūną, morkas sutarkuokite stambia tarka. Kepkite daržoves augaliniame aliejuje, kol taps auksinės spalvos.
- Išbarstykite grikius ant karščiui atsparaus indo dugno ir išlyginkite. Įpilkite 1,5 puodelio vandens, pagardinkite druska ir išmaišykite. Į grikius supilkite pasūdytą vandenį.
- Ant grikių uždėkite keptas daržoves.
- Tada išdėliokite vištienos blauzdeles.
- Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Vištienos šlauneles pabarstykite sūriu.
- Įdėkite indą į įkaitintą orkaitę. Grikius su vištienos kojelėmis virkite 200 laipsnių temperatūroje 1 valandą. Atsižvelkite į savo orkaitę, su manimi galite reguliuoti viršutinį ir apatinį kaitinimą. Šį patiekalą gaminu be viršutinės kaitros. Jei bijote, kad sūris sudegs, galite pabarstyti sūriu likus 15-20 minučių iki patiekalo paruošimo. Mūsų greita vakarienė paruošta. Kvapnius, traškius grikius patiekite su vištienos gabalėliu.
- Gero apetito!!!
Pica „Minutė”
Pica „Minutė” – puikus patiekalas bakalaurams, studentams ir tinginiams 🙂 Pica „Minutė” paruošiama tiesiog akimirksniu, tačiau skoniu ji sunkiai skiriasi nuo įprastos picos. Paprasčiausias receptas.
Paruošimo aprašymas:
Beveik visi mėgsta picą, tačiau ją gaminti patiems yra ilgai ir tingisi (ypač jei tešlą gaminate patys), be to, ne visi gali sau leisti kaskart eiti į piceriją. Bet tai juk ne priežastis nevalgyti picos, tiesa? 🙂
Šios problemos sprendimas – pica „Minutka”. Paprastas picos „Minutka” receptas nesukels sunkumų net labiausiai nepatyrusiems kulinarams ir nereikalaus daug laiko ar energijos. Paruošti picą „Minutę” nėra sunkiau nei pagaminti sumuštinį. Tačiau tokios picos skonis labai net nieko. Pirmą kartą pica gali ir neišeiti tobula, bet kai pripildysite rankas, iškepsite skanesnę nei picerijose 🙂 Sėkmės!
Ingredientai:
- Kiaušinis – 2 vnt.
- Majonezas – 4 valg. šaukštai
- Grietinė – 4 valgomieji šaukštai
- Miltai – 9 vnt. Šaukštai
- Sūris – 150 g
- Dešra – 100 gramų
- Pomidoras – 1 vnt.
- Druska – pagal skonį
Kaip paruošti picą „Minutė”
- Dubenyje sumaišykite miltus, grietinę, majonezą, kiaušinius ir druską.
- Gerai išmaišykite. Gautos tešlos konsistencija turi priminti neriebią grietinę.
- Keptuvę pastatykite ant vidutinės ugnies, lengvai patepkite aliejumi. Supilkite tešlą į keptuvę, ant viršaus iš karto paskleiskite įdarą – tarkuotą sūrį, pjaustytą dešrą, pomidorus ir pan. Viršutinis sluoksnis turėtų būti sūrio. Jei norite, kad pica neišeitų sausa, viršutinį sluoksnį taip pat galite patepti majonezo tinkleliu.
- Kepkite be dangčio apie 3 minutes, tada sumažinkite kaitrą iki lėtos, uždenkite keptuvę dangčiu ir kepkite, kol sūris išsilydys. Kai sūris išsilydys, pica bus paruošta.
- Pica „Minutė” paruošta! Gero apetito 🙂