Tinginių įdaryti kopūstai


Tinginių įdaryti kopūstai

Ingredientai:

  • 1 vidutinio dydžio kopūstas 🌿
  • 500 g malto mėsos (pork arba jautiena) 🍖
  • 1 puodelis ryžių 🍚
  • 1 didelis svogūnas 🌰
  • 2-3 morkos 🥕
  • 400 ml pomidorų pastos 🍅
  • 2-3 šaukštai aliejaus 🛢️
  • Druska, pipirai, kiti mėgstami prieskoniai 🧂
  • 1 šaukštas cukraus (nebūtinai) 🍬
  • Šiek tiek vandens 💧

Paruošimas:

1. Kopūsto paruošimas:

Pirmiausia, nuimkite iš kopūsto viršutinius lapus. Nupjaukite jo šaknies dalį, kad lapai lengviau atsiskirtų.
Į didelį puodą pripilkite vandens, užvirinkite ir suberkite kopūstą. Virkite apie 5-7 minutes, kol lapai suminkštės.
Kai kopūstas paruoštas, atsargiai nuimkite jo lapus ir palikite atvėsti. 🥬

2. Įdaro paruošimas:

Smulkiai supjaustykite svogūną ir morkas. Įkaitinkite aliejų dideliame keptuvėje, suberkite svogūnus ir morkas,
kepkite 5-7 minutes, kol suminkštės. Tada pridėkite maltą mėsą, druską, pipirus ir kitus prieskonius.
Kepkite, kol mėsa visiškai iškeps. Galiausiai, nuplautus ryžius pridėkite prie mėsos, gerai viską sumaišykite ir kepkite dar 5 minutes. 👨‍🍳

3. Įdarome kopūsto lapus:

Paimkite paruoštą kopūsto lapą ir uždėkite ant jo šaukštą įdaro. Sulenkite lapą iš vienos pusės, tada iš kitos pusės,
kad uždarytumėte įdarą. Kartokite, kol sunaudosite visus lapus ir įdarą. 👐

4. Virtuvės proceso finalas:

Į didelį puodą sudėkite įdarytus kopūstus. Ant viršaus supilkite pomidorų pastą ir šiek tiek vandens, kad neišdžiūtų.
(Jei norite, galite pridėti šiek tiek cukraus, kad subalansuotumėte pomidorų rūgštumą).
Uždengite puodą dangčiu ir virkite vidutinėje kaitroje apie 1-1,5 valandos, kol kopūstai bus minkšti. 🔥

5. Patiekite:

Po virimo leiskite kopūstams kelioms minutėms stovėti, kad skonio ingredientai gerai susijungtų.
Patiekite šiltus, galima su grietine ar šviežiomis žolelėmis ant viršaus.
Skanaus! 🍽️

Parašykite komentarą