Biskvitas su gervuogėmis
Ingredientai:
- 3 dideli kiaušiniai 🥚
- 150 g cukraus 🍬
- 100 g miltų 🌾
- 50 g sviesto, ištirpinto 🧈
- 1 a.š. kepimo miltelių 🥄
- 200 g gervuogių 🍇
- Žiupsnelis druskos 🧂
- Powdered sugar (patiekimo dekoracijai) 🍰
Paruošimo etapas:
1. Kiaušinių plakinys
- Pradėkite plakti kiaušinius su cukrumi didelėje dubenyje, kol masė taps šviesi ir puri. Tai užtruks apie 5-7 minutes.
2. Miltų ir kremų paruošimas
- Įplakite ištirpintą sviestą į kiaušinių masę, kol viskas gerai susijungs.
- Sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir druska, po to švelniai įberkite į kiaušinių masę. Naudokite švelnius judesius, kad nepriverstumėte masės.
3. Gervuogių paruošimas
- Gervuoges nuplaukite ir nusausinkite. Kai kurias gervuoges galite įmaišyti į tešlą, o kitas naudoti vėlesniam papuošimui.
4. Kepimas
- Paruoštą tešlą supilkite į konservavimo formą, išteptą sviestu ir pabarstytą miltais.
- Ant tešlos paviršiaus išdėliokite likusias gervuoges, šiek tiek paspaudę jas į tešlą.
- Kepkite 180°C temperatūroje apie 30-35 minutes arba kol biskvitas taps auksinės spalvos ir per vidurį įdėtas dantų krapštukas išeis švarus.
5. Patiekimas
- Leiskite biskvitui atvėsti formoje 10 minučių, tada išimkite jį ir leiskite visiškai atvėsti ant grotelių.
- Patiekdami, apibarstykite milteliniu cukrumi ir papuoškite šviežiomis gervuogėmis. 🎂🍴
Skanaus! 🍽️