Biskvitas su gervuogėmis


Biskvitas su gervuogėmis

Ingredientai:

  • 3 dideli kiaušiniai 🥚
  • 150 g cukraus 🍬
  • 100 g miltų 🌾
  • 50 g sviesto, ištirpinto 🧈
  • 1 a.š. kepimo miltelių 🥄
  • 200 g gervuogių 🍇
  • Žiupsnelis druskos 🧂
  • Powdered sugar (patiekimo dekoracijai) 🍰

Paruošimo etapas:

1. Kiaušinių plakinys


Kiaušiniai

  1. Pradėkite plakti kiaušinius su cukrumi didelėje dubenyje, kol masė taps šviesi ir puri. Tai užtruks apie 5-7 minutes.

2. Miltų ir kremų paruošimas


Miltai

  1. Įplakite ištirpintą sviestą į kiaušinių masę, kol viskas gerai susijungs.
  2. Sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir druska, po to švelniai įberkite į kiaušinių masę. Naudokite švelnius judesius, kad nepriverstumėte masės.

3. Gervuogių paruošimas


Gervuogės

  1. Gervuoges nuplaukite ir nusausinkite. Kai kurias gervuoges galite įmaišyti į tešlą, o kitas naudoti vėlesniam papuošimui.

4. Kepimas


Kepimas

  1. Paruoštą tešlą supilkite į konservavimo formą, išteptą sviestu ir pabarstytą miltais.
  2. Ant tešlos paviršiaus išdėliokite likusias gervuoges, šiek tiek paspaudę jas į tešlą.
  3. Kepkite 180°C temperatūroje apie 30-35 minutes arba kol biskvitas taps auksinės spalvos ir per vidurį įdėtas dantų krapštukas išeis švarus.

5. Patiekimas


Patiekimas

  1. Leiskite biskvitui atvėsti formoje 10 minučių, tada išimkite jį ir leiskite visiškai atvėsti ant grotelių.
  2. Patiekdami, apibarstykite milteliniu cukrumi ir papuoškite šviežiomis gervuogėmis. 🎂🍴

Skanaus! 🍽️

Parašykite komentarą