Cvetajevo obuolių pyragas


Receptas: Cvetajevo obuolių pyragas 🍏🥧

Ingredientai:

  • 5-6 vidutiniai obuoliai (pageidautina rūgštūs, pvz., „Žydrūnai“ ar „Gravensteinas“)
  • 200 g cukraus
  • 200 g sviesto (minkšto, kambario temperatūros)
  • 300 g miltų
  • 4 dideli kiaušiniai
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • 1 šaukštelis vanilės ekstrakto
  • Žiupsnelis druskos
  • Cukraus pudra (patiekimo metu, pagal poreikį)

Paruošimo etapas:

1. Obuolių paruošimas:

  • Nuplaukite obuolius, nulupkite juos ir išimkite sėklas.
  • Obuolius supjaustykite plonomis riekelėmis (apie 0,5 cm storio) ir sudėkite į dubenį.
  • Pridėkite 100 g cukraus ir šiek tiek cinamono (pasirinktinai) ir gerai išmaišykite. Leiskite jiems pastovėti, kol paruošite tešlą.

2. Tešlos paruošimas:

  • Giliajame dubenyje sumaišykite likusius 100 g cukraus, sviestą ir vanilės ekstraktą. Mikseriu plaktuokite, kol masė taps kreminė ir puri.
  • Po vieną įplakite kiaušinius, kiekvieną laikykite, kol gerai įsijungs į masę.
  • Atskirame inde sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.
  • Po truputį įdėkite miltų mišinį į kiaušinių masę, maišydami iki vientisos tešlos.

3. Pyrago formavimas:

  • Pasiruoškite 26 cm stačiakampę arba apvalią pyrago formą. Pabarstykite miltais arba išklokite kepimo popieriumi.
  • Įpilkite pusę tešlos į formą ir išlyginkite paviršių.
  • Ant tešlos išdėliokite pasiruoštus obuolius, juos gražiai suformuodami. Uždėkite likusią tešlą viršuje, šiek tiek paskirstydami, kad apdengtumėte obuolius.

4. Kepimas:

  • Įkaitinkite orkaitę iki 180°C (356°F).
  • Kepkite pyragą maždaug 40-50 minučių. Patikrinkite dantų krapštuku: jeigu jis išlenda švarus, pyragas jau iškepė!

5. Patiekimas:

  • Kai pyragas atvėsta, pabarstykite jį cukraus pudra ir supjaustykite gabaliukais.
  • Galite patiekti su ledais ar plakta grietinėle. Skanaus! 🍦

Šis Cvetajevo obuolių pyragas yra ne tik skanus, bet ir itin kvapnus. Jis puikiai tinka tiek kasdieniam desertui, tiek šventiniam stalui! 🌟

Parašykite komentarą