Tinginių įdaryti kopūstai
Tinginių įdaryti kopūstai – tai puikus pasirinkimas tiems, kurie nori pasigaminti skanų patiekalą, nereikalaujant daug pastangų. Šis receptas yra paprastas, tačiau labai skanus ir sočius. 🌿🥬
Reikalingos medžiagos:
- 1 didelis kopūstas (pageidautina, sausas)
- 500 g maltos mėsos (jautiena, kiauliena arba vištiena)
- 1 puodelis ryžių (geriau ilgagrūdžių)
- 1 didelis svogūnas
- 2-3 česnako skiltelės
- 1 morkos
- 1-2 konservuotų pomidorų skardinės (arba šviežių pomidorų)
- Druska ir pipirai pagal skonį
- Čiobreliai, petražolės (pagal skonį)
- Alyvuogių aliejus
- Vanduo
Pasiruošimo etapas:
1. Kopūsto paruošimas:
Pirmiausia reikia paruošti kopūstą. Virkite jį dideliame puode su pasūdytu vandeniu apie 10-15 minučių, kol lapai suminkštės. Po to atsargiai išimkite kopūstą ir palikite atvėsti. Kai atvės, atsargiai nuimkite lapus, kurie bus naudojami įdarui. 🍽️
2. Įdaro gaminimas:
Į nedidelį puodą įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus ir apkepkite smulkintą svogūną iki auksinės spalvos. Pridėkite smulkintą česnaką ir tarkuotą morką, ir kepkite dar 5 minutes. Į šią masę įdėkite maltą mėsą, druską, pipirus ir prieskonius. Kepkite, kol mėsa pilnai iškeps. 😊
Į iškeptą mėsos masę pridėkite nuskalautus ryžius ir maišykite, kol viskas gerai susijungs. Jei turite konservuotų pomidorų, juos taip pat galima pridėti – jie suteiks dar daugiau skonio. 😊
3. Įdarų užpildymas:
Pasiruošę įdarą, paimkite atskirus kopūsto lapus ir į vidurį dėkite po šaukštą įdaro. Tada atsargiai suvyniokite lapus, pirmiausia užlenkdami šonus, ir tada apvyniokite juos. Šiuo būdu įdarai nesuplys ir išlaikys formą. 💚
4. Virimas:
Galiausiai, paruoštus įdarytus kopūstus sudėkite į puodą, papildykite 1-2 skardines pomidorų padažo arba vandens, ir virkite ant mažos ugnies, uždengus dangčiu, apie 40-60 minučių. Patiekimo metu galima pabarstyti šviežiomis petražolėmis. 🍅
Patiekimas:
Patiekite šiltus, su šviežiu duonu ar grietine. Tinginių įdaryti kopūstai yra puikus pasirinkimas šeimos vakarienei ar draugų susitikimui. 🥗
Skanaus! 😋