Figų pyragas
Šis figų pyragas yra puikus desertas, kuris sušildo širdį ir suteikia malonius skonius. Jis pasižymi saldžiu, šiek tiek karčiu figų skoniu ir švelniu, drėgnu pagrindu. Šiame recepte naudosime šviežias figas, todėl geriausia šį pyragą kepti vasarą, kai figos yra sezono. 🍰
Ingredientai:
- 200 g šviežių figų (apie 6-8 figos) 🍈
- 150 g cukraus
- 100 g sviesto (minkšto, kambario temperatūros) 🧈
- 3 dideli kiaušiniai
- 200 g miltų
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- 1 šaukštelis vanilės ekstrakto
- Žiupsnelis druskos
- 2 šaukštai citrinos sulčių 🍋
- Pabarstyti cukraus milteliais (pasirinktinai) 🌟
Paruošimas:
- Figų paruošimas: Pradėkite nuo figų nuplovimo ir supjaustymo. Figas perpjaustykite per pusę, o didesnes figas galite dar perpjauti ketvirtadaliais. Suvalgyti pusė figų gali būti šiek tiek saldesnis pasirinkimas, o kitos pusės bus dedamos į pyragą. 🍽️
- Pyrago tešlos paruošimas: Dideliame dubenyje sumaišykite minkštą sviestą ir cukrų. Plakite šiuos ingredientus mikseriu, kol masė taps šviesi ir purus. Tai turėtų užtrukti apie 3-4 minutes. 🎂
- Kiaušiniai: Po vieną įmuškite kiaušinius į sviesto ir cukraus masę. Kiekvieną kartą gerai išplakite, kol kiaušiniai visiškai įsijungs. Pridėkite vanilės ekstraktą ir citrinos sultis. 🍋
- Sausi ingredientai: Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Lėtai įmaišykite šiuos sausų ingredientų mišinį į drėgną masę, kol visi komponentai bus gerai sujungti. 🥄
- Figų įmaišymas: Galiausiai atsargiai įmaišykite supjaustytas figas į tešlą. Stenkitės nepermaišyti, kad figos nesuplyštų. 🥳
- Pyrago kepimas: Iš anksto įkaitinkite orkaitę iki 180°C (356°F). Imkite pyrago formą (apie 22 cm skersmens) ir ištepkite ją sviestu arba išklokite kepimo popieriumi. Supilkite tešlą į formą ir pagal pageidavimą paviršių dekoruokite likusiomis figomis. 🍏
- Kepimas: Kepkite pyragą apie 35-40 minučių, arba kol jo paviršius taps auksinės spalvos ir įkišus medinį pagaliuką, jis išeis sausas. 🔥
- Pyrago atvėsinimas: Išėmę pyragą iš orkaitės, leiskite jam atvėsti formoje apie 10 minučių, o tada atsargiai perkelkite ant grotelių, kad visiškai atvėstų. 🕒
- Patiekalas: Patiekite pyragą šiltą arba kambario temperatūroje, pabarstydami cukraus milteliais ir su šiek tiek šviežių figų ar šviežių uogų, jei pageidaujate. Geriausiai pyragas tinka su šviežia grietinėle arba vaniliniu ledais. 🍦✨
Šis figų pyragas tikrai atliks stebuklus ant jūsų stalo ir paliks visus sužavėtus! Šiek tiek saldumo, šiek tiek rūgštelės – tai nuostabus derinys, kurį norėsite pasigaminti vėl ir vėl. Skanaus! 😋