Teriyaki anties širdelės receptas
Ingredientai:
- 500 g anties širdelių 🦆
- 2 šaukštai sojų padažo 🍶
- 2 šaukštai medaus 🍯
- 1 šaukštas ryžių acto 🍚
- 1 šaukštas sezamo aliejaus 🌰
- 2 skiltelės česnako, smulkiai pjaustytos 🧄
- 1 cm imbiero šaknies, smulkiai pjaustytos 🥀
- Sezamo sėklų, papuošimui 🍉
- Žaliosios svogūnų, papuošimui 🧅
- Druska ir pipirai pagal skonį 🌶️
Paruošimas:
1. Paruošimas:
Pirmiausia, gerai nuplaukite anties širdeles po šaltu vandeniu. Dėl patikimumo, galima jas perplauti su šiek tiek druskos paskirstytos ant širdelių. Tada nuvalykite nuo plėvelių ir atskirkite riebalus. 🧼
2. Marinavimas:
Sumaišykite sojų padažą, medų, ryžių actą, sezamo aliejų, česnaką ir imbierą. 🤤 Šiame padaže marinuokite anties širdeles apie 30 minučių, kad jos pasisotintų skoniu. Kartais pamaišykite, kad marinatas tolygiai pasiskirstytų.
3. Kepimas:
Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies. Įkepus širdeles, jas išimkite iš marinato ir šiek tiek nusausinkite. 🥘 Keptuvėje sėkmingai apkepsite širdeles, apie 3-4 minutes iš abiejų pusių, kol jos taps auksinės ir šiek tiek traškios.
4. Padažas:
Po to, kai anties širdelės iškepė, į keptuvę supilkite likusį marinatą ir leiskite jam šiek tiek sutirštėti. Galite dėti šiek tiek druskos ir pipirų pagal skonį. 🌟
5. Patiekimas:
Kai padažas sutirštės, sumaišykite jį su keptomis anties širdelėmis. Patiekite ant lėkštės, pabarstykite sezamo sėklomis ir smulkiai pjaustytais žaliaisiais svogūnais. 🥗
6. Pabaiga:
Teriyaki anties širdelės puikiai derės su ryžiais arba daržovėmis. Skanaus! 🤗
Patarimai:
- Pabandykite pridėti šiek tiek aštrių pipirų, kad suteiktumėte patiekalui daugiau pikantiškumo. 🔥
- Galite keisti padažo ingredientus pagal savo skonį arba dirbti su kitais mėgstamais marinatais. 🌈
Šis receptas ne tik leis jums be galo mėgautis skaniu patiekalu, bet ir suteiks naujų skonio potyrių! 🥢