Norėčiau jums pasiūlyti nuostabaus varškės pyrago receptą, kuris puikiai tinka šeimos arbatos vakarėliui. Jį galima gaminti su uogomis arba be jų. Šį kartą naudojau vyšnias, nes artėja naujas uogų sezonas ir dar turiu jų likučių. Jei neturite uogų, pyragą galite gaminti ir be jų.
Sudedamosios dalys
Norint pagaminti sotų varškės pyragą, reikia:
- sviestas – 200 gr;
- miltai – 300 g;
- kiaušiniai – 2 vnt;
- cukraus – 220 g;
- kepimo miltelių – 1 šaukštelis;
- vanilino – 1 gr;
- varškės sūris – 500 g;
- uogų (turiu vyšnių) – pagal skonį (nebūtina).
Virimo procedūra
- Miltus persijokite į dubenį su kepimo milteliais, sudėkite smulkintą sviestą. Mišinį trinkite rankomis, kol taps trupiniai. Į trupinius įberkite 20 g cukraus. Jei mėgstate saldumynus, galite dvigubai padidinti cukraus kiekį, tačiau įdaras yra saldus, todėl būkite atsargūs ir nepersistenkite.
- Varškės įdarui varškę sudėkite į dubenį, suberkite 200 g cukraus ir išmaišykite šakute, tada įmaišykite vanilę ir kiaušinius.
- Mišinį plakite panardinamuoju maišytuvu iki vientisos masės.
- 22 cm formą išklokite pergamentu ir pabarstykite puse miltų ir sviesto trupinių. Jei turite uogų, jas atsitiktinai išdėliokite ant trupinių viršaus.
- Tada supilkite varškės įdarą ir išlyginkite jį.
- Jei liko uogų, jų taip pat galite užbarstyti ant įdaro. Tada supilkite antrąją trupinių dalį ir taip pat išlyginkite.
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir varškės pyragą kepkite apie valandą. Viršus turėtų paruduoti. Jei ant viršaus yra įtrūkimų, nieko baisaus. Iškepęs pyragas turi visiškai atvėsti formoje ir tik tada jį reikia išimti ir padėti ant lėkštės. Pyragą pjausčiau po 4 valandų, per tą laiką jis jau buvo sukietėjęs ir nesutrupėjęs. Įpilkite arbatos arba kavos ir mėgaukitės gardžiu trapiu varškės pyragu.
- Gero apetito!