salotos su vistiena ir majonezu

Kopūstų salotos su krapais ir česnakiniu majonezu

Žinoma, tokios salotos skaniausios, kai ateina jaunų kopūstų sezonas. Galite nesistengti jo supjaustyti plonai – jis jau būna pats švelniausias ir maloniai traška. Tačiau net ir iš praėjusių metų kopūstų salotos išeis labai teisingos – juk turite du stebuklingus ingredientus, kurie jas suminkštins ir pagerins: krapų ir naminio majonezo. Beje: likęs naminis majonezas jus paliks tiesiogine to žodžio prasme per pusdienį, vos tik pabandysite su juo pasigaminti sumuštinių – pavyzdžiui, ant Borodino duonos, su agurkais ir virta kiauliena.

INGREDIENTAI

  • pusė nedidelės kopūsto galvos (apie 500 g)
  • 1 didelis krapų ryšulėlis (apie 80 g)
  • druskos
Česnakiniam majonezui:
  • 1 kiaušinis
  • 3 česnako skiltelės (15 g)
  • 15 ml obuolių acto
  • 15 g Dižono garstyčių
  • 7 g druskos
  • 10 g cukraus
  • 220 ml augalinio aliejaus

GAMINIMO RECEPTAS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

  1. Smulkiai supjaustykite kopūstą, tada perpjaukite skersai į 3 dalis. Labai smulkiai supjaustykite krapus, pašalindami kietą kotelių apačią. Šiek tiek pasūdykite ir sumaišykite krapus bei kopūstus.
  2. Česnakiniam majonezui į panardinamojo maišytuvo stiklinę įmuškite kambario temperatūros kiaušinį. Sudėkite sutrintą ir nuluptą česnaką, druską, cukrų, garstyčias ir actą. Supilkite 100 ml augalinio aliejaus ir plakite iki vientisos masės.
  3. Supilkite likusį aliejų ir dar kartą suplakite – turėtumėte gauti tirštą emulsiją. Kopūstų salotas su krapais pagal skonį pagardinkite česnakiniu majonezu ir palikite 10 minučių pravėsti. Majonezo likučius laikykite šaldytuve iki 5 dienų.

Parašykite komentarą