Kepta kiaulienos pilvo mėsos duona su džiovintais vaisiais ir riešutais. Gražu žiūrėti ir labai skanu.
Ingredientai Šventinis mėsos kepsnys (8 porcijoms)
Kiaulienos šoninė su oda – 1 kg arba daugiau
Džiovintos slyvos be kauliukų – 50 g
abrikosai – 50 g
Nulupti graikiniai riešutai – 50 g
Druska –
Maltų pipirų mišinys
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasŠventinis mėsos kepsnys
Recepto nuotrauka: Šventinis mėsos kepsnys – 1 žingsnis.
Aštriu peiliu padarykite 2×2 cm ilgio įpjovas odoje. Nuplaukite ir nusausinkite abrikosus bei džiovintas slyvas, tada supjaustykite mažesniais gabalėliais. Riešutus susmulkinkite kočėlu. Sumaišykite druską ir pipirus ir įtrinkite juos iš abiejų mėsos pusių.
Recepto nuotrauka: Šventinis mėsos kepsnys – 2 etapas.
Ant krūtininės dalies uždėkite džiovintų vaisių ir riešutų.
Recepto nuotrauka: Šventinis mėsos kepsnys – 3 etapas
Suvyniokite krūtininę ir suriškite ją maistiniu siūlu.
Recepto nuotrauka: Šventinis mėsos kepsnys – 4 žingsnis.
Tada suvyniokite mėsos kepsnį į foliją ir padėkite ant kepimo skardos. Pašaukite kepsnį į 200 laipsnių temperatūros orkaitę 1,5 valandos. Jei norite apkepti mėsos kepsnį, perpjaukite foliją ir kepkite atvirą kepsnį 15-20 min. iš vienos pusės ir 15-20 min. iš kitos pusės.
Recepto nuotrauka: Mėsos kepsnių šventė – 5 etapas.
Leiskite mėsos kepsniui atvėsti nenuimdami virvelės. Kai mėsos kepsnys gerai atvės, nuimkite siūlus ir supjaustykite gabalėliais.
Recepto nuotrauka: Šventinis mėsos kepsnys – 6 žingsnis
Mėsos kepsnys skyriuje.
Gero apetito!