Sūrio varškės apkepas

Švelnus varškės apkepas su grietine).

Produktai Sūrio varškės apkepas

Kiaušiniai – 4-5 pvz.
Pienas – 0,5 puodelio
cukraus – 1 puodelis
Druska – 0,5 šaukštelio.
Miltai – 1 puodelis
Varškės sūris – 500 gr
Sviestas
Grietinė –

Kaip paruošti šį varškės apkepą:

Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Į varškę įmaišykite trynius.

2. Į varškės masę įmaišykite pieną.

3. Įmaišykite cukrų, miltus ir druską.

4. Kiaušinių baltymus išplakite iki putų konsistencijos ir supilkite į varškės masę. Įpilkite šiek tiek grietinės. Įmaišykite mišinį.

5. Įdėkite į pyrago formą. Aptepkite grietine. Įdėkite šiek tiek sviesto.

6. Varškės apkepą kepkite 40-60 minučių 180 laipsnių temperatūroje.

Varškės apkepą geriau patiekti atvėsusį ir paskanintą grietine.

Parašykite komentarą