Švelnus varškės apkepas su grietine).
Produktai Sūrio varškės apkepas
Kiaušiniai – 4-5 pvz.
Pienas – 0,5 puodelio
cukraus – 1 puodelis
Druska – 0,5 šaukštelio.
Miltai – 1 puodelis
Varškės sūris – 500 gr
Sviestas
Grietinė –
Kaip paruošti šį varškės apkepą:
Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Į varškę įmaišykite trynius.
2. Į varškės masę įmaišykite pieną.
3. Įmaišykite cukrų, miltus ir druską.
4. Kiaušinių baltymus išplakite iki putų konsistencijos ir supilkite į varškės masę. Įpilkite šiek tiek grietinės. Įmaišykite mišinį.
5. Įdėkite į pyrago formą. Aptepkite grietine. Įdėkite šiek tiek sviesto.
6. Varškės apkepą kepkite 40-60 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Varškės apkepą geriau patiekti atvėsusį ir paskanintą grietine.