Sūrio sausainiai Receptas


Sūrio sausainių receptas

Ingredientai:

  • 200 g tarkuoto sūrio (pvz., čederio, olandsko ar kitokio mėgstamo sūrio) 🧀
  • 100 g sviesto (minkšto) 🧈
  • 150 g miltų 🌾
  • 1 žiupsnelis druskos 🧂
  • 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
  • 1 šaukštas džiovintų žolelių (pvz., baziliko, čiobrelių ar raudonėlių) 🌿
  • 1 kiaušinis 🥚

Paruošimo procesas:

1. Sūrio paruošimas:

Pirmiausia, raskite mėgstamą sūrį ir jį sutarkuokite. Jis gali būti kietas arba pusiau kietas, svarbu, kad jis būtų gerai tirpstantis. Dėl skonio galite pasirinkti skirtingus sūrius, priklausomai nuo jūsų pageidavimų. 🧀

2. Sviesto paruošimas:

Į didelį dubenį įdėkite minkštą sviestą. Jis turi būti kambario temperatūros, kad lengvai suminkštėtų ir susijungtų su kitais ingredientais. 👩‍🍳

3. Ingredientų sumaišymas:

Pridėkite tarkuotą sūrį prie sviesto ir gerai viską išmaišykite, kol pasieksite vientisą masę. Dabar galite pridėti kiaušinį ir dar kartą išmaišyti. Tai suteiks sausainiams purumo ir skonio. 🥣

4. Sausainių tešlos ruošimas:

Į mišinį pamažu sijokite miltus, druską, kepimo miltelius ir džiovintas žoleles. Maišykite, kol susidarys vientisa masė. Jūs galite naudoti šakutę arba rankas, kad geriau sumaišytumėte ingredientus ir sukurtumėte tešlą. 👐

5. Tešlos formavimas:

Tešlą padalinkite į du arba tris gabalus ir suformuokite rutulius. Tada kiekvieną rutulį suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą mažiausiai 30 minučių. Tai padės atvėsti tešlą, o sausainiai iškeps tolygiau. ❄️

6. Sausainių pjaustymas:

Po pusvalandžio išimkite tešlą iš šaldytuvo. Ant miltų pabarstyto paviršiaus padėkite tešlą ir iškočiokite ją maždaug 5 mm storio. Naudodami sausainių formeles, išpjaukite pageidaujamas formas – tai gali būti apskritimai, žvaigždės ar kitokios figūros. 🌟

7. Kepimo procesas:

Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Pamerkite sausainius ant kepimo popieriumi padengtos skardos ir kepkite apie 15-20 minučių, kol sausainiai taps auksinės spalvos ir traškūs. ⏲️

8. Svaigioji akimirka:

Iškeitus sausainius, leiskite jiems atvėsti ant grotelių. Tai svarbu, nes taip jie taps dar traškesni. ⭐

9. Patiekimas:

Jūsų sūrio sausainiai yra paruošti! Juos galite patiekti kaip užkandį ar aromatingą užkandėlę prie vyno. Galite papuošti juos šviežiomis žolelėmis arba džiovintų pomidorų gabaliukais. Bon appétit! 🍷

10. Saugojimas:

Jei sausainiai jums liks, juos laikykite hermetiškame inde, kad neprarastų savo traškumo. Taip jie išliks skanūs ir kitą dieną! 🍪

Skanaus! 😋

Parašykite komentarą