Sūrio keksiukai su manų kruopomis

Pateikiame skanių ir purių varškės pyragėlių su manų kruopomis receptą. Juos lengva pagaminti iš paprastų ir nebrangių produktų. Esu tikra, kad šie švelnūs varškės ir manų kruopų keksiukai bus puikus priedas prie arbatos ir patiks daugeliui žmonių.

Sudedamosios dalys

Varškės ir manų kruopų keksiukams pasigaminti reikės:

  • 300 g varškės;
  • 10 g vanilinio cukraus (galima pakeisti 1 g vanilino);
  • 150 g cukraus;
  • 3 kiaušiniai;
  • 100 g grietinės
  • 60 g sviesto
  • 130 g manų kruopų;
  • 2 šaukšteliai kepimo miltelių;
  • cukraus pudros pabarstymams.

Maisto gaminimo procedūra

  1. Varškę sudėkite į dubenį, suberkite vanilinį cukrų ir cukrų.
  2. Į dubenį įmuškite kiaušinius ir gerai išplakite varškės masę panardinamuoju maišytuvu.
  3. Tada sudėkite ištirpintą ir atvėsintą sviestą bei grietinę.
  4. Į dubenį supilkite manų kruopas ir kepimo miltelius, gerai išmaišykite ir palikite 15-20 minučių.
  5. Per tą laiką tešla sutirštės ir taps panaši į parduotuvėje pagamintą grietinę.
  6. Pripildykite keksiukų formeles (silikoninių formelių sutepti nereikia) beveik iki viršaus, nes kepdami keksiukai nelabai pakils.
  7. Keksiukus su varške kepkite 30-35 minutes iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje (paruošimą galite patikrinti mediniu iešmeliu – kai smeigsite į paruoštus keksiukus, iešmelis turi likti sausas).
  8. Atvėsusius keksiukus pabarstykite cukraus pudra. Manų kruopų varškės pyragai yra purūs ir labai skanūs, išbandykite!
  9. Gero apetito!

 

Parašykite komentarą