Minkšti varškės sausainiai

Minkšti varškės sausainiai – skanus ir sveikas skanėstas, puikiai tinkantis prie arbatos ir kavos, taip pat prie stiklinės pieno ar kefyro. Sausainiai viduje yra minkšti, o išorėje – plona plutelė. Pačioje tešloje nėra cukraus, tačiau dėl cukraus pabarstymo sausainiai yra saikingai saldūs. Atkreipkite dėmesį, kad iškočiota tešla turėtų būti bent 0,5 cm storio, kad tešla būtų minkšta ir puri. Tai skanus skanėstas kiekvienam, išbandykite juos!

Sudedamosios dalys

Šiems minkštiems sūrio pyragėliams pasigaminti reikės:

  • varškės sūris – 180 g;
  • sviesto – 120 g;
  • grietinė – 1 valgomasis šaukštas;
  • miltai – 150 gr;
  • cukraus sausainiams trupinti – 100 g;
  • vanilinio cukraus – 1 paketėlis (25 g);
  • kepimo miltelių – 1 šaukštelis;
  • aliejumi patepkite kepimo skardą.

Maisto gaminimo procedūra

  1. Pirmiausia į dubenį sudėkite varškę ir sviestą. Sviestas turi būti kambario temperatūros, ne per kietas, bet ir ne per minkštas. Varškę ir sviestą sutrinkite šakute iki vientisos masės. Į sviesto ir sūrio mišinį suberkite kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir šakute išsukite iki vientisos masės.
  2. Į mišinį supilkite grietinę ir išmaišykite.
  3. Suberkite miltus ir pradėkite minkyti tešlą. Iš pradžių tešla bus panaši į stambius trupinius.
  4. Tuomet minkymo metu jis taps minkštas, glotnus, nelipnus prie rankų, panašus į plastiliną.
  5. Paruoštą varškės tešlą suvyniokite į plastikinį maišelį ir palikite šaldytuve 30 minučių. Atvėsusią tešlą iškočiokite į bent 0,5-0,7 cm storio lakštą. Tešlos storis priklauso nuo tešlos storio.
  6. Tada sausainių pjaustykle arba stikline išpjaukite sausainių gabalėlius (aš išpjausčiau 4 cm skersmens stikline ir gavosi 35 sausainiai).
  7. Supilkite cukrų į lėkštę ir kiekvieną sausainį pamerkite į jį iš vienos pusės.
  8. Sausainius cukrine puse į viršų išdėliokite ant augaliniu aliejumi pateptos kepimo skardos.
  9. Varškės pyragus kepkite įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
  10. Išimkite paruoštus sausainius iš orkaitės ir leiskite jiems atvėsti.
  11. Į stalą patiekite gardžių, minkštų ir švelnių varškės sausainių.
  12. Tokie švelnūs, orui imlūs varškės sausainiai bus puikus skanėstas visai šeimai, būtinai pabandykite juos pagaminti!
  13. Gero apetito, draugai!

 

Parašykite komentarą