sūdyti pomidorai žiemai

Sūdyti pomidorai žiemai

Sūdytus pomidorus žiemai ruošti tikrai verta: būtent šiuo atveju kelios vasarą praleistos valandos sugrįš šimteriopai. Tik įsivaizduokite, kaip malonu bus atidaryti tokį stiklainį Naujųjų metų, Kalėdų ar šiaip, be jokios priežasties! Aromatas, skonis, graži išvaizda – pomidorai pagal šį receptą tinka visiems. Smagu ir tai, kad keisdami žalumynų sudėtį gausite visiškai skirtingus rezultatus. Pabandykite paeksperimentuoti: žiemai paruoškite kelis stiklainius sūdytų pomidorų, paskleiskite juos ant vienos rūšies žalumynų (kalendros, mėtos, baziliko, čiobrelio) ir tada surenkite palyginamąją degustaciją. Pamatysite: bus labai įdomu!

INGREDIENTAI

  • vidutinio dydžio pomidorų – 2,5-3 kg
  • česnako – 4 skiltelės
  • prinokusių krapų su žiedynais ir sėklomis – 2 vnt.
  • serbentų lapų – 5 vnt.
  • ąžuolo lapai – 10 vnt.
  • didelis krienų lapas – 1 vnt.
  • prieskoninių žolelių – 20 g
  • juodųjų pipirų grūdelių – 10 vnt.
  • kvapiųjų pipirų žirnelių – 10 vnt.
  • gvazdikėlių – 3-5 pumpurai
  • cukraus – 2,5 valg. š. l.
  • rupios druskos – 1,5 valg. š.
  • citrinos rūgšties – ant peilio galo

GAMINIMO RECEPTAS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

  1. Paruoškite ingredientus žiemai marinuotiems pomidorams gaminti. Ąžuolo lapus, vyšnias, serbentus ir krienus, krapus, prieskoninius žalumynus kruopščiai nuplaukite ir nusausinkite, paskleiskite ant popierinio rankšluosčio.
  2. Nulupkite česnaką. Jei skiltelės per didelės, perpjaukite jas pusiau. Pomidorus kruopščiai nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Sterilizuokite stiklainį bet kokiu būdu ir leiskite išdžiūti
  3. Į pomidorams marinuoti paruoštą stiklainį tiesiai sudėkite vyšnių, ąžuolo ir serbentų lapus, žalumynus, visus prieskonius, česnakus ir vaisius taip, kad gautųsi trys žalumynų sluoksniai: stiklainio dugne, viduryje ir krašte.
  4. Sudėkite stiklainį su pomidorais ir prieskoniais į dubenį ir užpilkite verdančiu vandeniu iki pat viršaus (jei jis šiek tiek persipildys, nesijaudinkite). Palikite 10-15 minučių.
  5. Atsargiai supilkite sūrymą į puodą. Tam galite naudoti specialų plastikinį dangtelį su skylutėmis arba skystį perkošti tiesiog užspausdami pomidorų stiklainio viršų dvigubu marlės sluoksniu.
  6. Į vandenį suberkite druską ir cukrų ir užvirinkite. Pomidorų stiklainį su prieskoniais apibarstykite citrinos rūgštimi ir iš karto supilkite į jį karštą sūrymą. Užsukite dangtelį ir apverskite. Palikite atvėsti.

Parašykite komentarą