SKUMBRĖ
SKUMBRĖ ŠVELNI IR SKANI! SU ŠIUO RECEPTU VISIEMS LAIKAMS PAMIRŠITE APIE ŽUVIES PIRKIMĄ!
Ingredientai
- skumbrė: 2
- svogūnai: 1
- maltų juodųjų pipirų: 12-15 žirnelių (malame patys)
- lauro lapų: 5
- citrinų: 0.5
- vandens: vandens: 500 mililitrų
- druskos: 2,5 valgomojo šaukšto
- cukraus: 1,5 valgomojo šaukšto
- aliejaus: 2-3 valgomieji šaukštai
Recepto paruošimas
- Pirmiausia išdarinėkite skumbrę. Nupjaukite galvą, išimkite vidurius, kruopščiai nuplaukite ir supjaustykite gabalėliais.
- Nulupkite svogūną ir supjaustykite jį žiedais.
- Citriną supjaustykite pusžiedžiais.
- Tada skumbrę sluoksniais sudėkite į gilią lėkštę.
- Kiekvieną žuvies sluoksnį užklokite svogūnu, citrina, lauro lapais ir pipirų grūdeliais.
- Po to į puodą supilkite vandenį ir užvirinkite.
- Suberkite druską, cukrų ir aliejų, išmaišykite. Palikite atvėsti.
- Tada gautą sūrymą supilkite ant skumbrės, uždenkite dangčiu arba maistine plėvele.
- Padėkite į šaldytuvą vienai dienai, o tada galėsite vaišintis!
- Rekomendacija: Daugiau skumbrės receptų: Skumbrės receptai.