ryžių makaronai receptai

Vištienos kepimas su ryžių makaronais (30 minučių patiekalas)

Tai greitas ir paprastas kepinių receptas, kurį paruošite per 30 minučių. Jis puikiai tinka įtemptomis savaitės naktimis, be to, yra lengvesnis ir sveikesnis nei maistas išsinešti! Dažnai patiekalai išvežiojami su saldžiais, sūriais ir riebiais padažais, tačiau šis 4 ingredientų padažas yra lengvas ir labai aromatingas.

Vištienos kepsnių su ryžių makaronais ingredientai:

  • 12 uncijų ryžių makaronų
  • 3 šaukštai augalinio aliejaus
  • 1 svaras (2 vidutiniai) vištienos krūtinėlės be odos ir kaulų, supjaustytos kąsnio dydžio juostelėmis
  • Druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį
  • 1 raudona paprika (arba 1/2 raudonos ir 1/2 žalios), supjaustyta griežinėliais
  • 1 puodelis brokolių, susmulkintų
  • 4 uncijos šitake arba portabelo grybų, supjaustytų griežinėliais
  • 1 valgomasis šaukštas nulupto ir susmulkinto šviežio imbiero
  • 1/2 puodelio vištienos sultinio
  • 2 šaukštai sojų padažo (NE mažo natrio kiekio)
  • 2 šaukštai kečupo
  • 1 arbatinis šaukštelis kukurūzų krakmolo
  • keletas šlakelių sezamo aliejaus

Kaip pasigaminti vištienos mišrainę su ryžių makaronais:

  1. Užvirinkite vidutinio dydžio puodą su sūdytu vandeniu. Sudėkite makaronus ir virkite juos ant vidutinės ugnies apie 2-4 minutes (priklausomai nuo makaronų storio) arba kol jie vos suminkštės. Nusausinkite ir įmaišykite 1 valgomąjį šaukštą augalinio aliejaus.
  2. Didelėje wok keptuvėje arba keptuvėje įkaitinkite 2 valgomuosius šaukštus augalinio aliejaus ant didelės ugnies. Vištieną lengvai pagardinkite druska ir pipirais, sudėkite į įkaitintą keptuvę ir kepkite maišydami apie 3 min. arba kol iškeps. Išimkite iš keptuvės ir atidėkite į šalį.
  3. Sudėkite paprikas, brokolius ir grybus ir pakepinkite 1 minutę, tada į keptuvę sudėkite imbierą ir maišydami kepkite dar 2 minutes.
  4. Dubenyje sumaišykite vištienos sultinį, sojų padažą, kečupą ir kukurūzų krakmolą.
  5. Į keptuvę sudėkite vištieną, makaronus ir sultinio mišinį ir maišydami kepkite 3 minutes arba kol vištiena bus karšta ir visiškai iškepusi.
  6. Prieš pat patiekdami pašlakstykite sezamų aliejumi ir pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Griebkite šakutę ir mėgaukitės!

Parašykite komentarą