
Skani kepta žuvis – jūros lydekos su grybais, svogūnais, pomidorais ir sūriu. Šis paprastas receptas tinka bet kokiai neriebiai žuviai. Jį galima ruošti ir kasdien, ir šventiniam stalui. Žuvis sultinga ir kvapni, ji dera su saldžiarūgščiais pomidorų griežinėliais, su svogūnais troškintais grybais ir sūrio plutele.
Produktai Su daržovėmis ir grybais, po sūriu kepta jūrų lydeką
Ingredientai (4 porcijoms)
Europinė jūrų lydekos – 900 g
Grybai – 200 g
Pomidorai – 200 g
Svogūnai – 200 g
Kietasis sūris – 100 g
Citrinų sultys – 30 ml
Druska – pagal skonį
Maltų pipirų – pagal skonį
Augalinis aliejus – 20 ml
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasKhek kepta su grybais ir daržovėmis, padengta sūriu
Recepto nuotrauka: Kepta jūrų lydekos su grybais ir daržovėmis, po sūriu – 1 žingsnis.
Paruoškite reikiamus ingredientus. Vietoj visos žuvies galite naudoti iš anksto paruoštą filė. Nulupkite svogūnus, nuplaukite ir nusausinkite pomidorus.
Recepto nuotrauka: Kepta jūrų lydekos su daržovėmis ir grybais po sūriu – 2 žingsnis
Jei jūros lydekos yra užšaldytos, ištraukite jas iš šaldiklio ir prieš tai atšildykite šaldytuvo skyriuje. Mėgstu dirbti su šiek tiek atitirpusia, o ne visiškai atitirpusia žuvimi.
Žuvį nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Virtuvinėmis žirklėmis nupjaukite pelekus. Išdarinėkite žuvį. Aštriu peiliu išpjaukite filė iš abiejų nugarkaulio pusių. Filė siekė 750 g.
Recepto nuotrauka: Su daržovėmis ir grybais, po sūriu kepta jūros lydekos žuvis – 3 etapas
Žuvies filė supjaustykite 2-3 cm pločio gabalėliais.
Recepto nuotrauka: Su daržovėmis ir grybais, po sūriu kepta jūros lydekos žuvis – 4 etapas
Žuvį sudėkite į atskirą dubenį. Pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais. Apšlakstykite citrinos sultimis. Išmaišykite ir atidėkite į šalį.
Įjunkite orkaitę, kad įkaistų iki 180 laipsnių.
Recepto nuotrauka: Su daržovėmis ir grybais, po sūriu kepta jūros lydeką – 5 žingsnis
Grybus gerai nuplaukite. Supjaustykite griežinėliais kartu su koteliais.
Keptuvėje įkaitinkite 10 ml augalinio aliejaus (pusę). Įmeskite grybus.
Recepto nuotrauka: Su daržovėmis ir grybais, po sūriu kepta jūros lydeką – 6 etapas.
Kepkite ant didelės ugnies, kol išgaruos visas skystis, apie 4-5 minutes, maišydami.
Recepto nuotrauka: Su daržovėmis ir grybais kepta jūros lydekos žuvis, po sūriu – žingsnis Nr. 7
Nuluptą svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais. Sudėkite į grybus. Pagardinkite druska ir pipirais. Maišykite.
Recepto nuotrauka: Su daržovėmis ir grybais, po sūriu kepta jūros lydekos žuvis – 8 etapas
Maišydami kepkite dar 4-5 minutes ant didelės ugnies. Nuimkite nuo ugnies.
Recepto nuotrauka: Su daržovėmis ir grybais, po sūriu kepta jūros lydekos žuvis – žingsnis Nr. 9
Pasirinkite gilų kepimo indą. Mano atveju skersmuo yra 25 cm. Į lėkštės dugną sudėkite marinuotus jūros lydekos gabalėlius.
Recepto nuotrauka: Su daržovėmis ir grybais, po sūriu kepta jūros lydekos žuvis – 10 etapas
Ant viršaus paskleiskite keptus grybus ir svogūnus.
Recepto nuotrauka: Su daržovėmis ir grybais, po sūriu kepta jūros lydekos žuvis – 11 etapas
Pomidorus supjaustykite plonais griežinėliais. Užtepkite ant grybų sluoksnio.
Formą pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite žuvį su daržovėmis 25-30 minučių.
Recepto nuotrauka: Su daržovėmis ir grybais, po sūriu kepta jūros lydekos žuvis – žingsnis Nr. 12
Praėjus nurodytam laikui, ištraukite žuvį iš orkaitės.
Recepto nuotrauka: Su daržovėmis ir grybais, po sūriu kepta jūros lydekos žuvis – žingsnis Nr. 13
Sūrį sutarkuokite smulkia tarka ir paskleiskite ant pomidorų. Pašaukite į orkaitę dar 8-10 minučių toje pačioje temperatūroje, kad sūris išsilydytų.
Recepto nuotrauka: Su daržovėmis ir grybais, po sūriu kepta jūros lydekos žuvis – 14 etapas
Jūrų lydekos po sūrio ir grybų apvalkalu paruoštos. Patiekite iš karto.
Recepto nuotrauka: Su daržovėmis ir grybais kepta jūros lydeką, padengta sūriu – 15 žingsnis
Jei norite, prieš patiekdami patiekalą galite papuošti smulkintomis žolelėmis.
Recepto nuotrauka: Kepta jūros lydekos su daržovėmis ir grybais po sūriu – žingsnis Nr. 16
Gero apetito!