Spagečiai su mėsos kukuliais pomidorų padaže
Ingredientai
- 400 g spagečių
- 500 g malto mėsos (naudokite pagamintą iš jautienos arba kiaulienos)
- 1 didelė svogūnas
- 2 skiltelės česnako
- 400 g konservuotų pomidorų (arba 500 g šviežių pomidorų)
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1 arbatinis šaukštelis cukraus
- Druska ir pipirai pagal skonį
- Šviežios bazilikos lapeliai (pasirinktinai)
- Parmezano sūris (pateikimui, pagal skonį)
Paruošimo etapas
1. Mėsos kukulių ruošimas:
– Pirmiausia, pakepkite svogūną ir česnaką: smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką.
– Įkaitinkite keptuvę su alyvuogių aliejumi ant vidutinės ugnies. Įdėkite svogūną ir kepkite, kol jis taps permatomas (apie 5 minutes).
– Tada pridėkite smulkintą česnaką ir kepkite dar 1-2 minutes, kol jis pasidarys aromatingas.
– Į didelį dubenį supilkite maltą mėsą, įdėkite pakeptą svogūną ir česnaką, druską, pipirus ir gerai išminkykite.
– Formuokite maždaug 20-25 kukulių, priklausomai nuo norimos kukulių dydžio.
2. Kukulių kepimas:
– Įkaitinkite didelę keptuvę su alyvuogių aliejumi ir įdėkite mėsos kukulius. Kepkite juos visų pusių, kol jie gražiai apskrus (apie 8-10 minučių).
– Perkelkite kukulius į lėkštę ir palikite šiltai.
3. Pomidorų padažo paruošimas:
– Toje pačioje keptuvėje, kur kepė kukuliai, supilkite konservuotus pomidorus. Jei naudojate šviežius pomidorus, juos supjaustykite ir pridėkite.
– Įdėkite cukrų, druską ir pipirus pagal skonį, tada virkite padažą ant mažos ugnies apie 15 minučių, kol jis sutirštės.
– Galiausiai, į padažą įdėkite keptus mėsos kukulius ir atidėkite dar 5 minutes, kad kukuliai perimtų pomidorų skonį.
4. Spagečių virimas:
– Virkite spagečius pagal instrukcijas ant pakuotės, kol jie bus al dente.
– Nusausinkite spagečius ir padėkite juos į didelę lėkštę arba dubenį.
5. Patikrinimas ir pateikimas:
– Ant spagečių užpilkite pomidorų padažą su kukuliais.
– Pasipuoškite šviežiais bazilikų lapeliais ir, jei pageidaujate, pabarstykite parmezano sūriu.
Skanaus! 🍝🍅