Spagečiai su mėsos kukuliais pomidorų padaže Receptas


Spagečiai su mėsos kukuliais pomidorų padaže

Ingredientai

  • 400 g spagečių
  • 500 g malto mėsos (naudokite pagamintą iš jautienos arba kiaulienos)
  • 1 didelė svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • 400 g konservuotų pomidorų (arba 500 g šviežių pomidorų)
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 arbatinis šaukštelis cukraus
  • Druska ir pipirai pagal skonį
  • Šviežios bazilikos lapeliai (pasirinktinai)
  • Parmezano sūris (pateikimui, pagal skonį)

Paruošimo etapas
1. Mėsos kukulių ruošimas:
– Pirmiausia, pakepkite svogūną ir česnaką: smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką.

– Įkaitinkite keptuvę su alyvuogių aliejumi ant vidutinės ugnies. Įdėkite svogūną ir kepkite, kol jis taps permatomas (apie 5 minutes).

– Tada pridėkite smulkintą česnaką ir kepkite dar 1-2 minutes, kol jis pasidarys aromatingas.

– Į didelį dubenį supilkite maltą mėsą, įdėkite pakeptą svogūną ir česnaką, druską, pipirus ir gerai išminkykite.

– Formuokite maždaug 20-25 kukulių, priklausomai nuo norimos kukulių dydžio.

2. Kukulių kepimas:
– Įkaitinkite didelę keptuvę su alyvuogių aliejumi ir įdėkite mėsos kukulius. Kepkite juos visų pusių, kol jie gražiai apskrus (apie 8-10 minučių).

– Perkelkite kukulius į lėkštę ir palikite šiltai.

3. Pomidorų padažo paruošimas:
– Toje pačioje keptuvėje, kur kepė kukuliai, supilkite konservuotus pomidorus. Jei naudojate šviežius pomidorus, juos supjaustykite ir pridėkite.

– Įdėkite cukrų, druską ir pipirus pagal skonį, tada virkite padažą ant mažos ugnies apie 15 minučių, kol jis sutirštės.

– Galiausiai, į padažą įdėkite keptus mėsos kukulius ir atidėkite dar 5 minutes, kad kukuliai perimtų pomidorų skonį.

4. Spagečių virimas:
– Virkite spagečius pagal instrukcijas ant pakuotės, kol jie bus al dente.

– Nusausinkite spagečius ir padėkite juos į didelę lėkštę arba dubenį.

5. Patikrinimas ir pateikimas:
– Ant spagečių užpilkite pomidorų padažą su kukuliais.

– Pasipuoškite šviežiais bazilikų lapeliais ir, jei pageidaujate, pabarstykite parmezano sūriu.

Skanaus! 🍝🍅

Parašykite komentarą