sonkauliukai orkaiteje rankoveje

ORKAITĖJE KEPTA KIAULIENOS NUGARINĖ RANKOVĖJE

Kvapnus ir labai skanus. Iš minimalaus produktų kiekio. Kiaulienos nugarinė rankovėje, iškepta orkaitėje, labai minkšta ir sultinga. Tokią nugarinę galima patiekti ir karštą, ir šaltą kaip pjausnį. Pasirodo labai apetitiškas, tiesiog apsilaižykite pirštus!

SUDĖTIS / INGREDIENTAI

  • Kiaulienos nugarinė – 1 kg
  • Sojų padažas – 100 ml
  • Česnakai – 4 krumpliaračiai
  • Maltų juodųjų pipirų – pagal skonį

GAMINIMAS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

  1. Kaip orkaitėje rankovėje iškepti kiaulienos nugarinę? Pasiruoškite visus reikiamus produktus. Rinkitės didesnę nugarinę, kad ant jos būtų ne tik kaulas, bet ir daugiau mėsos. Geriausiai tinka jauno paršelio blauzda, ji bus su plona balta oda. Tokia mėsa bus minkštesnė. Rinkitės natūralų fermentuotą sojų padažą. Dar geriau, jei rasite specialiai marinatui pagamintą sojų padažą.
  2. Kumpį gerai nuplaukite, nusausinkite, plonu aštriu peiliu padarykite keletą gilių dūrių.
  3. Į peiliu padarytas įpjovas įdėkite plonas susmulkinto česnako skilteles (česnako skiltelę palikite marinatui).
  4. Į sojų padažą sudėkite smulkintą česnaką. Aš perleidau skiltelę per presą, bet galite česnaką sutarkuoti arba susmulkinti peiliu.
  5. Įberkite maltų pipirų ir įmaišykite marinatą. Šiame etape į marinatą galite įdėti mėgstamų prieskonių ar žolelių: kažkas mėgsta suneli apynių, kažkam užteks maltų aštrių pipirų ar paprikos. Nerekomenduoju dėti druskos, nes sojų padažas pats savaime yra gana sūrus.
  6. Užpilkite marinatą ant blauzdos ir palikite bent 30 minučių, daugiausiai parai. Rekomenduoju blauzdą periodiškai apversti, kad ji tolygiai marinuotųsi. Iš anksto įjunkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
  7. Į kepimo rankovę įdėkite marinuotą blauzdą, kraštus užspauskite spaustuku.
  8. Dantų krapštuku padarykite kelias skylutes, kad garai turėtų išėjimą ir rankovė neplyštų. Kepkite blauzdą iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 2 valandas. Vyniotinis turi būti gerai iškepęs. Jei mėgstate keptą kiaulienos odą, likus 20-30 minučių iki kepimo pabaigos nuplėškite rankovės viršų ir leiskite odai paruduoti.
  9. Tokią iškeptą nugarinę galima patiekti kaip pagrindinį patiekalą, tačiau ji skani ir šalta kaip pjūvis. Gero apetito!

Parašykite komentarą