smulkiai supjaustyta mėsa su padažu

Mongolų mėsos receptas saldžiame padaže

Mongolų mėsa yra skanus patiekalas, kurio nebūtina eiti į Azijos restoraną, nes toliau pateiktą receptą iš tikrųjų galima greitai ir lengvai pasigaminti namuose!

Iškart noriu pasakyti, kad mongolų mėsa neturi nieko bendra su Mongolija ir šios šalies nacionaline virtuve, nors, pasak legendos, recepto pavadinimas kilęs iš XIII a. Juanių imperijos, kurią valdė mongolai, tačiau pagrindinė imperijos teritorija buvo dabartinė Kinija. Todėl mongolų mėsa yra tiesiogiai susijusi su tradicine kinų virtuve.

Mongolų mėsą dažniausiai galima rasti Kinijos viešojo maitinimo įstaigose, kuriose patiekiamas greitojo maisto kategorijai priskiriamas maistas.

Kalbant apie garnyrus prie mongolų jautienos, tokiam patiekalui labiausiai tinka virti ilgagrūdžiai ryžiai arba makaronai.

Norint paruošti mongolų mėsą, reikės šių komponentų rinkinio:

  • filtruoto vandens (60 ml);
  • liesos jautienos (260 g);
  • tiršto tamsaus sojų padažo (60 ml);
  • žaliųjų svogūnų su plunksnomis (savo nuožiūra);
  • cukranendrių smėlio (du valgomieji šaukštai be šliūžės);
  • šviežio imbiero (nebūtina)
  • nulupta česnako skiltelė (viena skiltelė);
  • bulvių krakmolas, bet geriau kukurūzų krakmolas (du valgomieji šaukštai be skaidrių).

Gaminimo instrukcija

  1. Iš anksto paruošus visus pirmiau nurodytus komponentus, šviežią imbierą ir didelę česnako skiltelę reikia labai smulkiai supjaustyti. Po to reikia stambiai supjaustyti žaliojo svogūno plunksnas, be to, baltąją šio žalumyno dalį reikia supjaustyti toliau.
  2. Paruoškite filtruoto vandens ir sojų padažo mišinį, jame ištirpinkite cukranendrių cukrų. Be to, šis mišinys turi būti paruoštas taip, kad filtruoto vandens ir sojų padažo santykis būtų lygiai toks pat.
  3. Juokas virtuvei pralinksminti! Nuotraukos iš atvirų šaltinių
  4. Supjaustykite liesą jautieną plačiomis, bet gana plonomis plokštelėmis skersai pluošto, tada apvoliokite supjaustytą mėsą krakmole, patartina naudoti kukurūzus, nes jie visiškai neturi savo kvapo. Tada palikite krakmolu apibarstytus jautienos gabalėlius išdžiūti, o tai gali užtrukti penkias ar dešimt minučių.
  5. Ant labai stiprios ugnies tinkamiausioje keptuvėje arba wok keptuvėje įkaitinkite tam tikrą kiekį augalinio aliejaus be aromato, kai tik jo paviršiuje pasirodys burbuliukai, iš karto išdėliokite krakmolu apibarstytus jautienos gabalėlius.
  6. Kepkite juos maždaug tris minutes, kol taps traškūs, o mėsą kartkartėmis apverskite.
  7. Kai tik jautiena iškepa iki norimos būsenos, padėkite ją ant dvigubo popierinio rankšluosčio – tai reikia padaryti tam, kad į jį susigertų aliejaus perteklius.
  8. Išpilkite beveik visą aliejų iš indo, kuriame buvo kepama mėsa, tada pakepinkite susmulkintą šviežią imbierą ir česnaką, o kepimui reikėtų skirti keturiasdešimt sekundžių.
  9. Kai imbieras ir česnakas pradės intensyviai skleisti aromatą, į juos įpilkite sojų padažo ir vandens mišinio, kuriame papildomai ištirpintas cukranendrių cukrus.
  10. Kai tik šis kvapnus mišinys pradės virti, į jį reikia grąžinti anksčiau pakepintus jautienos gabalėlius ir labai gerai išmaišyti.
  11. Maždaug po minutės į keptuvę grąžinkite iš anksto supjaustytus žaliuosius svogūnus, vėl viską išmaišykite, palaukite, kol padažas pradės tirštėti, o svogūnai suminkštės.
  12. Paruoštą mongolų jautieną sudėkite į lėkštę, apibarstykite šviežiais žaliaisiais svogūnais, savo nuožiūra papuoškite papildomais aštriosios paprikos žiedais ir iš karto patiekite į stalą.
  13. Kaip garnyras prie mongolų jautienos puikiai tinka virti makaronai arba ilgagrūdžiai ryžiai.
  14. Gero apetito!

Parašykite komentarą