napoleonas tortas su pirktiniais lakstais

Napoleono pyrago receptas

Šis „Napoleono” pyragas yra paprastas ir neįtikėtinai skanus. Jį geriausia patiekti kitą dieną, kai pyrago sluoksniai suminkštėja nuo kremo.

Ingredientai

  • 1 lb „Pepperidge Farm” prekės ženklo sluoksniuotos tešlos pakuotė, atšildyta pagal pakuotės instrukcijas.
  • 2 kiaušiniai
  • 1 puodelis šviesaus rudojo cukraus, arba 1/2 rudojo ir, 1/2 baltojo cukraus
  • 1/2 puodelio pieno
  • 2 šaukštai miltų
  • 1/2 kg 2 lazdelės nesūdyto sviesto, kambario temperatūros
  • 1/2 šaukštelio vanilės miltelių, nebūtina
  • 1/2 puodelio smulkintų graikinių riešutų

Instrukcijos

  1. Kiaušinius ir cukrų suplakite vidutinėje keptuvėje – neperplakite, tik išmaišykite.
  2. Supilk pieną ir miltus ir puodą statyk ant vidutinės ugnies.
  3. Mišinį virkite retkarčiais pamaišydami (į pabaigą maišykite dažniau, kad nesusidarytų gumuliukų), kol taps tirštas, panašus į pudingą (apie 15-17 min.).
  4. Nukelkite nuo ugnies ir palikite atvėsti 15-20 minučių. Per tą laiką paruoškite sluoksniuotą tešlą.
  5. Kai mišinys šiek tiek atvės, į kremą įmaišykite suminkštintą sviestą ir kelias minutes plakite mišinį vidutiniu / dideliu greičiu. Įdėkite 1/2 šaukštelio vanilės miltelių. Kremas paruoštas.

Kaip pasigaminti „Napoleono” torto sluoksnius:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 400 °F.
  2. 1 iš sluoksniuotos tešlos lakštų iškočiokite ant didelio pergamentinio popieriaus lapo, kol tešla taps dvigubai didesnė ir beveik permatoma. Plonesnė yra geriau!
  3. Išvyniotą lakštą supjaustykite į 4 vienodus kvadratėlius (maždaug po 6 x 6″).
  4. Visame tešlos viršuje išpjaukite skylutes, kitaip jis išsipūs. Įsitikinkite, kad tikrai pradūrėte visą tešlą.
  5. Pergamentinį popierių su tešla sudėkite ant didelės sausainių skardos. Kepkite 400 °F temperatūroje 12-13 minučių arba kol viršus taps auksinis. Šie kepiniai lengvai apdega, todėl nuolat juos stebėkite! Atidėkite tešlą į šalį, o tą patį pergamentinį popierių padėkite ant vėsaus paviršiaus. Pakartotinai naudokite popierių kitam tešlos lakštui išvynioti ir iškepti.
  6. Antrajam tešlos lakštui pakartokite 1-3 veiksmus.
  7. Kai glajus bus baigtas, surinkite tortą, dėdami 2 tešlos lakštus vieną šalia kito ir gausiai aptepdami viršų kremu.
  8. Pakartokite su visais tešlos lakštais. Prieš glazūruodami viršų, švelniai paspauskite tortą, kad jis taptų kompaktiškesnis.
  9. Norėdami padaryti viršų, apipjaukite torto kraštus, kad jie būtų vientisesni. Nupjautas dalis sutrupinkite ir pabarstykite ant viršaus (jei nupjautos dalys lengvai nesutrupėja, gali tekti jas kepti, kol paruduos). Ant viršaus tolygiai pabarstykite 1/2 puodelio smulkintų graikinių riešutų.

Recepto pastabos

Mano nuotraukose pavaizduotas dvigubo dydžio pyragas. Šis receptas skirtas mažesniam stačiakampio formos pyragui. Galite pagaminti didesnį pyragą tiksliai padvigubinę ingredientus.

Parašykite komentarą