Šokoladinis mergaitės pyragas 🍰
Ingredientai:
- 200 g tamsaus šokolado 🍫
- 150 g sviesto 🧈
- 200 g cukraus 🍬
- 4 kiaušiniai 🥚
- 120 g miltų 🌾
- 1 a.š. kepimo miltelių 🥄
- 1 a.š. vanilinio cukraus 🍦
- žiupsnelis druskos 🧂
- apdailai: šokolado drožlės ir uogos 🍓
Paruošimo eiga:
1. Šokolado ir sviesto tirpdymas:
Pradėkite nuo to, kad tamsų šokoladą ir sviestą sudėkite į indą, kurį galima šildyti. Tai galite padaryti ant garų vonelės arba lėtai ištirpinti mikrobangų krosnelėje, nuolat maišydami, kol gausite vientisą masę.
2. Cukraus ir kiaušinių maišymas:
Dideliame dubenyje suberkite porą šaukštų cukraus ir įmuškite kiaušinius. Naudodami mikserį, plakite šią masę, kol ji taps puri ir šviesi. Pridėkite likusį cukrų ir vanilinį cukrų, ir toliau plakite, kol viskas gerai pasiskirstys.
3. Šokolado masės prisijungimas:
Kai šokoladas su sviestu atvės, pilkite jį į kiaušinių masę ir švelniai maišykite šaukštu arba mentele, kol viskas gerai susijungs.
4. Miltų ir kepimo miltelių pridėjimas:
Sujunkite miltus, kepimo miltelius ir druską. Šiuos sausus ingredientus palaipsniui įmaišykite į šokoladinę masę, kol viskas bus vientisa.
5. Kepimas:
Pasiruoškite pyrago formą (maždaug 23 cm skersmens) – ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais. Supilkite tešlą į paruoštą formą. Kepkite 180 °C įkaitintoje orkaitėje maždaug 30-35 minutes. Pyragas turėtų būti šiek tiek elastingas, kai jį spausite pirštu.
6. Atvėsinimas ir dekoravimas:
Iškepusį pyragą leiskite atvėsti formoje apie 10 minučių, tada atsargiai perkelkite jį ant grotelių ir leiskite visiškai atvėsti.
Dabar galite papuošti šokoladinį mergaitės pyragą! Ant viršaus galite berti šokolado drožles, uogas ar net šokoladinius triufelius. 🍓✨
7. Patiekimas:
Pyragą pjaustykite ir patiekite su mėgstamu gėrimu, pvz., šviežiai paruošta kava ☕ arba šaltu pienu 🥛.
Skanaus! 🥳