Šokoladinis medaus pyragas su serbentais


Šokoladinis medaus pyragas su serbentais

Šis šokoladinis medaus pyragas su serbentais yra ne tik skanus, bet ir ypatingai elegantiškas desertas, kuris puikiai tinka tiek kasdieniam, tiek ypatingam renginiui. 🍫🍯🌿

Ingredientai:

  • 200 g juodojo šokolado
  • 150 g medaus
  • 150 g cukraus
  • 300 g miltų
  • 4 kiaušiniai
  • 1/2 šaukštelio druskos
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • 100 g sviesto
  • 200 g šviežių juodųjų serbentų (arba šaldytų)
  • Powdered sugar (pabarstymui, neprivaloma)

Paruošimo eiga:

1. Šokolado tirpinimas:

Pradėkite nuo šokolado tirpinimo. Susmulkinkite šokoladą ir įdėkite į dubenį. Tada pakaitinkite šiek tiek vandens puode ir įstatykite dubenį su šokoladu viršuje, kad šokoladas tirptų garuose. Kai šokoladas visiškai ištirps, leiskite jam šiek tiek atvėsti. 🍫

2. Kiaušinių plakimas:

Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių. Puode sumaišykite kiaušinių trynius su cukrumi ir plakite, kol masė taps puri ir šviesi. Pridėkite medų ir ištirpintą šokoladą, gerai išmaišykite. 🥄

3. Sviesto paruošimas:

Kitame puode ištirpinkite sviestą ir leiskite jam šiek tiek atvėsti. Į sviestą įmaišykite druską ir kepimo miltelius, tada pamažu supilkite į šokoladinę masę. 🧈

4. Miltų pridėjimas:

Palaipsniui įmaišykite miltus į masę. Gerai išmaišykite, kad neliktų gumulėlių.

5. Kiaušinių baltymų plakimas:

Užplakite kiaušinių baltymus iki pūkų. Šią masę labai švelniai ir atsargiai įmaišykite į šokolado masę, kad neprarastumėte oro. 🥚✨

6. Serbentų ruošimas:

Jei naudodami šviežius serbentus, juos gerai nuplaukite ir nusausinkite. Jei naudojate šaldytus, juos tiesiog atšildykite. Po to serbentus atsargiai įmaišykite į pyrago tešlą. 🍇

7. Kepimo procesas:

Paruoškite pyrago formą (apie 22 cm skersmens) – patepkite ja sviestu ir pabarstykite miltais. Supilkite tešlą į formą irlygiai paskirstykite. Kepkite 180 °C temperatūroje apie 30-35 minutes, kol pyragas taps tvirtas ir viršus lengvai apskrus. 🤤

8. Pyrago atvėrimas:

Leiskite pyragui visiškai atvėsti formoje apie 10-15 minučių, tada atsargiai išimkite jį. Jei norite, galite pabarstyti cukraus pudra prieš patiekdami. 🍰

Patiekimas:

Patiekite šokoladinį medaus pyragą su serbentais su skania grietinėle arba ledais. Tai puikus pasirinkimas šventiniam stalui, o ir kasdieniniam pasimėgavimui. Skanaus! 😋

Parašykite komentarą