Šokoladiniai blyneliai Receptas


Šokoladiniai blyneliai

Ingredientai:

  • 1 puodelis miltų 🥖
  • 1/4 puodelio nesaldinto kakavos miltelių 🍫
  • 2 šaukštai cukraus 🍬
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių 🥄
  • 1/2 šaukštelio druskos 🧂
  • 1 puodelis pieno 🥛
  • 1 kiaušinis 🥚
  • 2 šaukštai lydyto sviesto 🧈
  • 1/2 puodelio šokolado drožlių 🍫

Paruošimas:

1. Sausųjų ingredientų paruošimas:

Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kakavos miltelius, cukrų, kepimo miltelius ir druską. Gerai išmaišykite, kad visos sausos medžiagos tolygiai paskirstytųsi.

2. Skystųjų ingredientų paruošimas:

Kitame dubenyje sumaišykite pieną, kiaušinį ir lydytą sviestą. Gerai išplakite, kol ingredientai susijungs.

3. Ingredientų sujungimas:

Po truputį pilkite skystus ingredientus į miltų mišinį, nuolat maišydami. Maišykite, kol masė taps homogeniška. Atsargiai įmaišykite šokolado drožles.

4. Blynelio kepimas:

Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir lengvai patepkite ja aliejumi arba sviestu. Kai keptuvė karšta, pilkite po ketvirtį puodelio tešlos į keptuvę. Kepkite blynelį apie 2-3 minutes, kol paviršiuje pradės formuotis burbuliukai, o kraštai pasidarys tvirti.

5. Apversti blynelį:

Naudodami mentelę, atsargiai apverskite blynelius ir kepkite dar 1-2 minutes, kol jie bus aukso spalvos. Tęskite šį procesą, kol sunaudosite visą tešlą.

6. Patiekimas:

Šokoladinius blynelius patiekite karštus, pabarstytus cukraus pudra arba mėgstama uogiene. Galite taip pat pridėti šiek tiek plakto grietinėlės ir pabarstyti šokolado drožlėmis. 🍦

7. Skanaus! 😊

Parašykite komentarą