Šokoladiniai blyneliai
Ingredientai:
- 1 puodelis miltų 🥖
- 1/4 puodelio nesaldinto kakavos miltelių 🍫
- 2 šaukštai cukraus 🍬
- 1 šaukštelis kepimo miltelių 🥄
- 1/2 šaukštelio druskos 🧂
- 1 puodelis pieno 🥛
- 1 kiaušinis 🥚
- 2 šaukštai lydyto sviesto 🧈
- 1/2 puodelio šokolado drožlių 🍫
Paruošimas:
1. Sausųjų ingredientų paruošimas:
Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kakavos miltelius, cukrų, kepimo miltelius ir druską. Gerai išmaišykite, kad visos sausos medžiagos tolygiai paskirstytųsi.
2. Skystųjų ingredientų paruošimas:
Kitame dubenyje sumaišykite pieną, kiaušinį ir lydytą sviestą. Gerai išplakite, kol ingredientai susijungs.
3. Ingredientų sujungimas:
Po truputį pilkite skystus ingredientus į miltų mišinį, nuolat maišydami. Maišykite, kol masė taps homogeniška. Atsargiai įmaišykite šokolado drožles.
4. Blynelio kepimas:
Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir lengvai patepkite ja aliejumi arba sviestu. Kai keptuvė karšta, pilkite po ketvirtį puodelio tešlos į keptuvę. Kepkite blynelį apie 2-3 minutes, kol paviršiuje pradės formuotis burbuliukai, o kraštai pasidarys tvirti.
5. Apversti blynelį:
Naudodami mentelę, atsargiai apverskite blynelius ir kepkite dar 1-2 minutes, kol jie bus aukso spalvos. Tęskite šį procesą, kol sunaudosite visą tešlą.
6. Patiekimas:
Šokoladinius blynelius patiekite karštus, pabarstytus cukraus pudra arba mėgstama uogiene. Galite taip pat pridėti šiek tiek plakto grietinėlės ir pabarstyti šokolado drožlėmis. 🍦
7. Skanaus! 😊