Smėlio obuolių pyragas Receptas


Smėlio obuolių pyragas

Ingredientai:

  • 250 g miltų
  • 150 g sutepto sviesto ar margarino
  • 100 g cukraus
  • 1 kiaušinis
  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus
  • 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
  • 2-3 vidutinio dydžio obuoliai (jų dydis priklauso nuo jūsų pageidavimų) 🍏
  • Cinamono pagal skonį 🌿
  • Žiupsnelis druskos

Paruošimo procesas:

1. Tešlos ruošimas:

Pirmiausia, paruošime smėlinę tešlą. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, vanilinį cukrų ir druską. Įmaišykite suteptą sviestą, kol masė taps smėlinė. 🥄

Pridėkite kiaušinį ir kepimo miltelius. Viską gerai išminkyti rankomis, kol gausite vienalytę tešlą. Jei tešla per daug lipni, galite įdėti šiek tiek daugiau miltų. Tešlą suvyniokite į plastikinę plėvelę ir palikite šaldytuve 30 minučių.

2. Obuolių ruošimas:

Kol tešla šaldytuve, pasiruoškite obuolius. Juos nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Pagardinkite cinamonu ir trumpai pamaišykite, kad obuoliai pasimarinuotų. 🍏✨

3. Pyrago formavimas:

Po pusvalandžio išimkite tešlą iš šaldytuvo. Šiek tiek ją paminkykite ir padalinkite į dvi dalis: viena bus pagrindui, o kita – viršui. Tada, ant miltuoto paviršiaus, iškočiokite didesnę tešlos dalį ir išklokite pyrago formą (apie 24 cm skersmens) taip, kad ją padengsite dugną ir šonus.

4. Obuolių įdėjimas:

Ant iškočiotos tešlos dedame marinuotus obuolius. Galite dėti juos tvarkingai, arba supilti viską, kaip jums patinka. 🥧

5. Viršutinio sluoksnio paruošimas:

Iš likusios tešlos dalies iškočiokite ploną lakštą ir uždėkite ant obuolių, kad juos uždengtumėte. Galite padaryti skylutes ar juosteles, kad pyragas atrodytų dar patraukliau bei būtų galima išleisti garą kepant.

6. Kepimas:

Pasiruošę pyragą, įkaitinkite orkaitę iki 180°C (356°F). Kepkite pyragą apie 40-45 minutes, kol jo viršus taps auksinės spalvos ir traškus. 🕒

7. Patiekimas:

Iškepus pyragą, leiskite jam šiek tiek atvėsti. Galite jį patiekti su šiek tiek cukraus pudros viršuje ar netgi šaltu ledų kaušeliu šalia. 🍨

Patarimai:

  • Jei norite, galite į obuolius įdėti ir riešutų ar džiovintų vaisių – tai suteiks pyragui papildomą skonį ir tekstūrą. 🌰
  • Smėlio obuolių pyragas puikiai tinka su kava ar arbata, todėl jį galite patiekti svečiams arba tiesiog pasimėgauti šeimoje. ☕

Skanaus! 🥰

Parašykite komentarą