
Skumbrė karštame marinate su grybais gaunasi labai aromatinga ir skani. Tam reikia nedaug pastangų, o rezultatas – puikus. Žuvis švelni, sultinga, su kvapniais grybais ir svogūnais.
Produktai Skumbrė karštame marinate su grybais ir svogūnais
Ingredientai (4 porcijoms)
Šviežiai kepta skumbrė – 950 gr (2 vnt.).
Šampinjonai – 200-250 g
Svogūnai – 400 g
Citrina – ½ vnt.
9 % actas – 100 ml
Augalinis aliejus – 60 ml
Druska – 3 šaukšteliai.
Cukrus – 3 šaukšteliai.
lauro lapai – 2 šaukštai.
Juodieji pipirai – 10 žirnelių.
Pipirai ir kvapieji pipirai – 5 kauliukai.
Šviežios petražolės (jei reikia) – pagal skonį
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasSkumbrė karštame marinate su grybais ir svogūnais
Kaip paruošti receptą: Skumbrė karštame marinate su grybais ir svogūnais – 1 žingsnis
Paruoškite produktus.
Recepto nuotrauka: Skumbrė karštame marinate su grybais ir svogūnais – 2 žingsnis
Nulupkite skumbrės vidų ir nupjaukite galvas. Kruopščiai nuplaukite žuvį iš vidaus ir iš išorės.
Žuvį supjaustykite 2-3 cm storio griežinėliais.
Recepto nuotrauka: Skumbrė karštame marinate su grybais ir svogūnais – 3 etapas
Nulupkite svogūną ir supjaustykite jį pusžiedžiais.
Recepto nuotrauka: Skumbrė karštame marinate su pievagrybiais ir svogūnais – 4 žingsnis.
Grybus nuplaukite ir supjaustykite ketvirčiais arba pusiau.
Recepto nuotrauka: Skumbrė karštame marinate su grybais ir svogūnais – 5 etapas
Į puodą supilkite 750 ml vandens, įpilkite aliejaus, įberkite druskos, cukraus, lauro lapų ir dviejų rūšių pipirų. Užvirkite. Supilkite actą.
Recepto nuotrauka: Skumbrė karštame marinate su grybais ir svogūnais – 6 etapas
Kol marinatas verda, į puodą sudėkite pusę svogūno.
Recepto nuotrauka: Skumbrė karštame marinate su grybais ir svogūnais – 7 etapas
Tada ant viršaus sudėkite žuvies gabalėlius.
Recepto nuotrauka: Skumbrė karštame marinate su grybais ir svogūnais – 8 etapas
Tada sudėkite grybus.
Recepto nuotrauka: Skumbrė karštame marinate su grybais ir svogūnais – 9 etapas
Pakartokite svogūnų sluoksnį.
Recepto nuotrauka: Skumbrė karštame marinate su grybais ir svogūnais – 10 žingsnis
Supilkite verdantį marinatą ir pastatykite puodą ant ugnies. Virkite 3 minutes.
Recepto nuotrauka: Skumbrė karštame marinate su grybais ir svogūnais – žingsnis Nr. 11
Nukelkite puodą nuo ugnies ir uždėkite dangtį. Leiskite atvėsti kambario temperatūroje.
Tada 12 valandų padėkite į šaldytuvą.
Recepto nuotrauka: Skumbrė karštame marinate, su grybais ir svogūnais – žingsnis Nr. 12
Skumbrė karštame marinate, su grybais, paruošta.
Marinuotą skumbrę sudėkite į lėkštę kartu su grybais ir svogūnais, papuoškite citrinos griežinėliais ir smulkintais žalumynais.
Recepto nuotrauka: Skumbrė karštame marinate su grybais ir svogūnais – žingsnis Nr. 13
Gero apetito!