Garstyčiose keptos bulvės
Šios aromatingos keptos bulvės tikrai patiks susirinkusiems. Bulves galima kepti įvairiais būdais, kiekvieną kartą pasirenkant prieskonius pagal savo skonį. Šiandien orkaitėje kepiau garstyčiose keptas bulves. Bulvės pasirodė skanios ir aromatingos.
Sudedamosios dalys
Garstyčiose keptoms bulvėms paruošti reikės:
- 700 g bulvių;
- 2 šaukšteliai medaus garstyčių*;
- 2 šaukšteliai prancūziškų garstyčių;
- 0,5 šaukštelio džiovintų itališkų žolelių;
- 2-3 skiltelės česnako;
- 3 šaukštai alyvuogių aliejaus;
- druskos, juodųjų pipirų pagal skonį.
- *Vadovaukitės bet kokiomis garstyčiomis pagal savo skonį.
Keptos Bulves Keptuveje Virimo procedūra
- Sumaišykite abiejų rūšių garstyčias, druską, pipirus, smulkintą česnaką, itališkas žoleles.
- Supilkite aliejų, šiek tiek suplakite plaktuvu.
- Bulves nulupkite, supjaustykite į 4 dalis. Virkite juos pasūdytame vandenyje 5-7 minutes. Visiškai nusausinkite.
- Sumaišykite bulves su garstyčių padažu ir palikite 30 minučių.
- Kepimo skardą išklokite pergamentu ir sudėkite bulves vienu sluoksniu.
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir 30 minučių kepkite bulves garstyčių padaže, kol jos taps auksinės spalvos.
- Skanias ir kvapnias bulves, keptas su garstyčiomis, patiekite į stalą karštas.
- Gero apetito, pradžiuginkite savo artimuosius!
Keptuvėje keptos bulvės
Keptuvėje keptos bulvės – skanus ir greitas sprendimas sotiems pietums.
Ingredientai
- Alyvuogių aliejaus – 30 ml
- Pomidoras – 350 g
- Petražolių – ryšulėlis
- Svogūnas – 1 vnt.
- Bulvė – 500 g
- Česnakas – 1 skiltelė
- Druska – pagal skonį
- Pipirų – pagal skonį
Gaminimo būdas
- Bulves nuplaukite ir šiek tiek nuskuskite peiliu.
- Nulupkite svogūną ir supjaustykite jį kubeliais.
- Česnaką nulupkite ir susmulkinkite.
- Pašalinkite kotelius, nuplaukite pomidorus, supjaustykite juos kubeliais.
- Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir gerai apkepkite bulves.
- Sudėkite svogūną ir česnaką, dar šiek tiek pakepinkite.
- Sudėkite pomidorus, keptuvę uždenkite dangčiu ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 25 min.
- Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais, papuoškite petražolėmis.