
Salotos su liežuviu ir sūriu
Salotos su liežuviu ir sūriu – labai skanios ir įdomios salotos jūsų šventiniam stalui arba šeimos vakarienei. Jos gaunasi aštrios, pikantiškos ir labai, labai skanios. Naudojau kiaulienos liežuvį, galite naudoti ir jautienos liežuvį.
Ingredientai
Salotoms su liežuviu ir sūriu paruošti reikės:
- Reikės: 300 g kiaulienos arba jautienos liežuvio;
- 2 virtų kiaušinių;
- 50 g kietojo sūrio;
- 1 šviežio agurko;
- 1 marinuoto agurko;
- 3-4 st. l. grietinės;
- 1 st. l majonezo;
- 1-2 šaukšteliai paruoštų krienų (su burokėliais arba be jų);
- druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų – pagal skonį;
- 1-2 skiltelės česnako.
Salotos Su Liežuviu Gaminimo procesas
- Liežuvį visiškai užpilkite vandeniu, pastatykite ant ugnies, užvirus vandenį pasūdykite, sumažinkite ugnį ir virkite liežuvį, kol išvirs (kiaulienos liežuvis verdamas 1,5-2 valandas, jautienos liežuvis – 2-2,5 valandos). Išvirtą liežuvį iš karto įdėkite į šaltą vandenį ir nuimkite nuo jo odą. Liežuvį visiškai atvėsinkite. Supjaustykite liežuvį kubeliais į dubenį.
- Prie liežuvio pridėkite juostelėmis arba kubeliais supjaustytų šviežių ir marinuotų agurkų.
- Tada į salotas su liežuviu ir agurkais įberkite smulkinto česnako ir stambia tarka sutarkuoto kietojo sūrio.
- Paruoškite salotų padažą: į grietinę įpilkite majonezo ir krienų, išmaišykite.
- Į salotas sudėkite smulkintus virtus kiaušinius, padažą, pagal skonį druskos ir pipirų.
- Sumaišykite labai skanias ir įdomias salotas su liežuviu ir sūriu, sudėkite į salotinę ir patiekite.
- Mėgaukitės savo patiekalu!
Salotos „Šventinės” su jautienos liežuviu
Jautienos liežuvis yra universalus ir sveikas produktas, iš kurio galima gaminti įvairius užkandžius, aspikus, karštus patiekalus arba naudoti kaip vieną iš salotų ingredientų. Ant naujametinio stalo jautienos liežuvio salotos „Šventinės” užims deramą vietą ir džiugins jūsų svečius bei artimuosius.
Ingredientai
- Virtas jautienos liežuvis – 250 g
- Virtos bulvės – 3 vnt.
- Virti kiaušiniai – 4 vnt.
- Marinuoti agurkai – 3-4 vnt.
- Konservuoti žirneliai – 200 g
- Krapų žalumynai – 4 šakelės
- Majonezas
- Druska, malti juodieji pipirai
Žingsnis po žingsnio receptas
- Atšaldytą jautienos liežuvį supjaustykite plonomis juostelėmis arba kubeliais.
- Bulves nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
- Marinuotus agurkus supjaustykite kubeliais.
- Kiaušinius nulupkite, supjaustykite gabalėliais.
- Sumaišykite susmulkintus produktus, įberkite smulkintų krapų, konservuotų žirnelių, druskos, juodųjų pipirų ir majonezo. Išmaišykite. Prieš patiekdami salotas atšaldykite šaldytuve. Gero apetito!