Kaip Virti Lesius

Lęšiai ir daržovės

Lęšiai ir daržovės – skanus ir sveikas vegetariškas patiekalas. Iš visų ankštinių daržovių lęšiai pirmauja pagal baltymų kiekį, todėl juos reikėtų įtraukti į savo mitybos racioną. Tokį patiekalą galima patiekti pusryčiams ar vakarienei, taip pat paįvairinti valgiaraštį gavėnios metu.

Sudedamosios dalys

Lęšiams su daržovėmis paruošti reikės:

  • raudonieji lęšiai – 200 gr;
  • morkos – 1 vnt;
  • saldžioji paprika – 2 vnt;
  • svogūnas – 1 vnt;
  • pomidoras – 1-2 vnt;
  • aštriosios paprikos – 2-3 cm gabalėlis;
  • saulėgrąžų aliejaus – 30 ml;
  • česnako – 2 skiltelės;
  • petražolių – 0,5 ryšulėlio;
  • druskos, maltų pipirų – pagal skonį.

Kaip Virti Lesius Maisto gaminimo procedūra

  1. Morkas ir svogūnus supjaustykite kubeliais, paprikas – lazdelėmis, česnaką ir aštriąją papriką – mažais gabalėliais. Aštriųjų pipirų kiekį reguliuokite pagal savo skonį. Jei nemėgstate aštraus maisto, pakanka 1 cm aštriosios paprikos.
  2. Lęšius nuplaukite, užpilkite vandeniu santykiu 1:2 ir padėkite ant ugnies. Raudonieji lęšiai verdami greitai – nuo virimo temperatūros 5 minutes ant silpnos ugnies. Baigiant virti lęšius pasūdykite. Iš lęšių nusausinkite vandens perteklių.
  3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, retkarčiais pamaišydami pakepinkite svogūną, kol taps skaidrus, tada sudėkite morkas, česnakus, aštriąsias ir paprikas ir kepkite 5 minutes.
  4. Nulupkite pomidorus, supjaustykite juos julieno juostelėmis ir su trupučiu druskos suberkite į keptuvę. Virkite kelias minutes, retkarčiais pamaišydami.
  5. Tada sudėkite virtus lęšius, maltus juoduosius pipirus ir gerai išmaišykite.
  6. Suberkite smulkintas petražoles ir virkite dar 2 minutes.
  7. Po 5 minučių skanius lęšius galite patiekti su daržovėmis.
  8. Gero apetito!

Kaip virti skirtingų spalvų lęšius

Patarimai, kaip neleisti pupelėms pervirti ar išlikti kietoms.

7 svarbūs patarimai

  1. Iš lęšių pirmiausia reikia pašalinti nešvarumus ir kruopščiai nuplauti po tekančiu vandeniu. O tada arba mirkyti, arba virti – viskas priklauso nuo spalvos.
  2. Verdant skysčio turi būti dvigubai daugiau nei pupelių. Tai reiškia, kad 1 puodeliui lęšių reikia imti 2 puodelius šalto vandens.
  3. Pirmiausia pupelės verdamos ant vidutinės ugnies, o užvirus vandeniui – ant silpnos ugnies. Puodo nebūtina uždengti dangčiu. Tačiau putas verta pašalinti.
  4. Baigiant virti lęšius rekomenduojama pasūdyti. Jei druskos įdėsite pradžioje, virti reikės ilgiau.
  5. Retkarčiais pamaišykite pupeles, kad jos nesudegtų.
  6. Remkitės toliau pateiktose rekomendacijose nurodytu virimo laiku, tačiau atsižvelkite į savo skonį. Galbūt norėsite, kad lęšiai būtų minkštesni, arba atvirkščiai.
  7. Lęšių skonį galima paįvairinti mėgstamais prieskoniais, žolelėmis ar daržovėmis. Lęšius puikiai papildo kepti svogūnai ir morkos, prie kurių galite pridėti pomidorų, česnakų ir paprikų.

Kaip virti žaliuosius lęšius

  • Geriausiai išlaiko savo formą. Todėl puikiai atrodys salotose ir tuose patiekaluose, kur reikia sveikų pupelių.
  • Pamirkykite lęšius 1-2 valandas šaltame vandenyje. Nusunkite skystį ir nuplaukite po tekančiu vandeniu.
  • Sudėkite į puodą ir užpilkite švariu vandeniu. Užvirę lęšius virkite apie 40 minučių.

Kaip virti ruduosius lęšius

  • Tokie lęšiai savo formą išlaiko beveik taip pat gerai kaip žalieji lęšiai. Iš jų puikiai gaminamos sriubos, troškiniai ir troškiniai.
  • Pupeles užpilkite šaltu vandeniu, palikite 40-60 minučių, o tada perplaukite po tekančiu vandeniu ir perkelkite į puodą.
  • Supilkite švarų vandenį, leiskite užvirti ir virkite apie 30 minučių.

Kaip virti raudonuosius ir geltonuosius lęšius

  • Raudonųjų ir geltonųjų lęšių nereikia mirkyti ir jie gerai išverda. Todėl puikiai tinka bulvių košei, kruopoms ir tirštoms sriuboms gaminti .
  • Nuplautus lęšius sudėkite į puodą ir užpilkite vandeniu. Vandeniui užvirus, pupeles virkite 10-15 minučių.

Parašykite komentarą