pyragas su mesa

Kaip gaminti mėsos pyragą žingsnis po žingsnio receptas su nuotraukomis orkaitėje

Kas gali būti skaniau už mėsos pyragą, iškeptą iš oro ir gausiai įdarytą sultingu įdaru? HozOboz nusprendė prisiminti nacionalines kulinarijos tradicijas ir orkaitėje iškepti mėsos pyragą, senoviškai papuoštą iš tešlos išpjautomis įvairių augalų figūrėlėmis. Pagrindinio šios dienos apžvalgos herojaus ypatybė – mėsos įdaras ruošiamas piene, todėl jis bus labai sultingas ir kreminio skonio.

Įdarui ruošti galima naudoti bet kokios rūšies mėsą. Pasirinkite vištieną, kiaulieną ar jautieną pagal savo skonį, o KhozOboz išsamiai papasakos, kaip pasigaminti mėsos pyragą namuose.

Pyrago ingredientai

Tešlai gaminti skirti ingredientai:

  • Pienas 3,2 proc. riebumo – 125 g;
  • sviestas 72 % riebumo – 80 g;
  • augalinis aliejus – 30 g;
  • granuliuotas cukrus – 20 g;
  • druska – 5 g;
  • greitai veikiančių sausų mielių – 15 g;
  • aukščiausios rūšies kvietiniai miltai – 350 g.

Įdaro sudedamosios dalys:

  • Kiauliena – 700 g;
  • svogūnai – 1 vnt;
  • maltų juodųjų pipirų – 10 g;
  • druskos – 3 žiupsneliai;
  • sviestas – 25 g;
  • pieno – 150 g;
  • augalinis aliejus keptuvei patepti – 15 g.

Mėsos pyrago gaminimo etapai:

  1. Į dubenį supilkite drungną pieną.
  2. Mikrobangų krosnelėje arba garų vonelėje ištirpinkite sviestą. Sviestą galima pakeisti margarinu. Ne mažiau minkšta bus ir mėsos pyrago tešla. Receptas su nuotrauka galiausiai parodys neprilygstamą paprastos tešlos paruošimo rezultatą.
  3. Į dubenį su pienu supilkite ištirpintą sviestą.
  4. Supilkite reikiamą greito veikimo mielių normą ir gerai išmaišykite, kol visiškai ištirps.
  5. Supilkite augalinį aliejų, kurio dėka tešla taps minkšta ir elastinga.
  6. Supilkite granuliuotą cukrų ir intensyviai maišykite pieno mišinį.
  7. Kvietinius miltus persijokite per sietelį ir palaipsniui įmaišykite į likusius konditerijos ingredientus.
  8. Užminkykite minkštą mėsos pyragui skirtą tešlą, kuri turi būti oro ir elastinga. Dubenį su patiekalo pagrindu 2 valandoms pastatykite šiltoje vietoje. Norėdami pagreitinti tešlos kildinimą, galite įjungti 40 laipsnių orkaitę ir dubenį įdėti į ją. Tai galima daryti, jei orkaitėje galima palaikyti žemą temperatūros lygį.
  9. Pradėkite ruošti mėsos pyrago įdarą. Žingsnis po žingsnio receptas su nuotrauka padės jums pagaminti netrivialų įdarą su kreminiu padažu. Sumalkite kiaulieną.
  10. Smulkiai supjaustykite svogūną ir sudėkite jį į maltą mėsą.
  11. Paskaninkite pipirais ir įberkite bet kokių prieskonių. Mėsos pyrago receptas leidžia eksperimentuoti su skoniais.
  12. Maltą mėsą pasūdykite.
  13. Smulkiai sumaltą kiaulieną sudėkite į keptuvę, gausiai išteptą augaliniu aliejumi.
  14. Įdėkite gabalėlį sviesto.
  15. Mėsos įdarą užpilkite 150 g pieno ir kepkite ant silpnos ugnies 15 minučių.
  16. Padalykite tešlą į dvi dalis. Iš vienos dalies iškočiokite platų ploną sluoksnį.
  17. Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi, sudėkite tešlos sluoksnį ir supilkite įdarą.
  18. Iš likusios tešlos iškočiokite tokį pat ploną sluoksnį ir juo uždenkite pyrago mėsos įdarą.
  19. Gerai užklijuokite abiejų konditerijos gaminių kraštus.
  20. Padarykite lapą, iškočiodami tešlą ir padarydami įpjovas iš abiejų pusių.
  21. Papuoškite tortą gėlėmis ir kitomis tešlos figūrėlėmis. Kad konditerijos gaminiai gerai paruduotų ir blizgėtų, juos reikia patepti tryniu, sumaišytu su dviem arbatiniais šaukšteliais vandens.
  22. Kepimo skardą su patiekalu pašaukite į gerai įkaitintą orkaitę ir kepkite 40 minučių.
  23. Gero apetito.

Parašykite komentarą