10 rūkytos vištienos salotų, kurios jums tikrai patiks
Įdomūs deriniai su sūriu, ananasais, kiaušiniais, agurkais ir kt.
1. Salotos su rūkyta vištiena, ananasais ir graikiniais riešutais
Ingredientai
- 250 g rūkytos vištienos;
- 300 g konservuotų ananasų (žiedai);
- 150 g kietojo sūrio;
- 100 g graikinių riešutų;
- 2 skiltelės česnako;
- 2 šaukštai grietinės;
- 2 šaukštai majonezo ;
- druskos – pagal skonį.
Gaminimas
Vištieną ir ananasus supjaustykite nedideliais kubeliais. Sūrį sutarkuokite didele arba vidutinio dydžio tarka. Riešutus susmulkinkite peiliu. Česnaką pertrinkite per spaudiklį ir sumaišykite su grietine bei majonezu.
Į dubenį sudėkite vištieną, ananasus, sūrį ir riešutus. Pagardinkite česnakiniu padažu, druska ir išmaišykite.
2. Salotos su rūkyta vištiena ir korėjietiškomis morkomis
Ingredientai
- 200 g rūkytos vištienos krūtinėlės;
- 1 nedidelis agurkas;
- 100 g kietojo sūrio;
- 1-2 šaukštai majonezo;
- 200 g korėjietiškų morkų ;
- druskos – pagal skonį.
Gaminimas
Vištieną supjaustykite juostelėmis. Agurką sutarkuokite korėjietiška morkų tarka, sūrį – vidutine.
Sudėkite vištienos krūtinėlę ant lėkštės ir lengvai patepkite majonezu. Ant viršaus sudėkite morkas, tada agurką ir lengvai pasūdykite. Vėl užtepkite šiek tiek majonezo ir pabarstykite sūriu. Prieš patiekdami palikite šaldytuve 20-30 minučių.
3. Salotos su rūkyta vištiena, mangais ir avokadais
Ingredientai
- 2 šaukštai saldaus čili padažo;
- 3 šaukštai citrinos sulčių;
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus;
- druskos – pagal skonį;
- juodųjų pipirų – pagal skonį;
- 1 mangas;
- 1 avokadas;
- 1 nedidelis agurkas;
- 400 g rūkytos vištienos;
- ½ raudonojo svogūno;
- 6-7 vyšninių pomidorų;
- 3-5 baziliko šakelės;
- 100 g žaliųjų salotų.
Gaminimas
Sumaišykite čili padažą su citrinos sultimis, aliejumi, druska ir pipirais.
Supjaustykite mangą, avokadą, agurką ir vištieną vidutinio dydžio gabalėliais, svogūną – pusžiedžiais, vyšninius pomidorus – pusžiedžiais. Sudėkite į dubenį kartu su smulkintais bazilikais ir salotiniais žalumynais. Ant viršaus užpilkite paruoštą padažą.
4. Rūkytos vištienos salotos su grybais
Ingredientai
- 2-3 bulvės;
- 300 g rūkytos vištienos;
- 200-250 g marinuotų pievagrybių;
- 3-5 šakelės krapų;
- 50-70 g krekerių;
- 2-3 šaukštai majonezo;
- 150-200 g minkšto kreminio sūrio.
Gaminimas
Bulves išvirkite, kol išvirs, atvėsinkite ir sutarkuokite stambia tarka. Vištieną ir grybus supjaustykite nedideliais gabalėliais. Susmulkinkite krapus. Šiek tiek sutrinkite krekerius.
Vištieną ir bulves sluoksniais sudėkite į lėkštę, po kiekvieno jų patepkite majonezu. Ant viršaus sudėkite grybus su sūriu, pabarstykite skrebučiais ir krapais.
5. Salotos su rūkyta vištiena, pupelėmis ir skrebučiais
Ingredientai
- 200-300 g rūkytos vištienos šlaunelių;
- 2 pomidorai;
- 150 g konservuotų pupelių;
- 50 g krekerių;
- druskos – pagal skonį;
- juodųjų pipirų – pagal skonį;
- 3-4 šaukštai majonezo.
Gaminimas
Vištieną ir pomidorus supjaustykite nedideliais gabalėliais. Nusunkite skystį iš pupelių . Viską sumaišykite su krekeriais, druska, pipirais ir pagardinkite majonezu.
Prieš patiekdami laikykite šaldytuve 20-30 minučių arba ilgiau.
6. Rūkytos vištienos ir vynuogių salotos
Ingredientai
- 6 kiaušiniai;
- 500 g rūkytos vištienos;
- 200 g kietojo sūrio;
- 200-250 g vynuogių be sėklų;
- druskos – pagal skonį;
- majonezo – pagal skonį.
Gaminimas
Kiaušinius virkite kietai 10 minučių. Atvėsinkite ir supjaustykite mažais gabalėliais kartu su vištiena ir sūriu. Vynuoges padalykite pusiau.
Sumaišykite visus ingredientus, pasūdykite ir pagardinkite majonezu. Jei norite, uogas galima išdėlioti ant likusios masės.
7. Salotos su rūkyta vištiena, sūriu ir pomidorais
Ingredientai
- 2 kiaušiniai;
- 80-100 g kietojo sūrio;
- 200 g rūkytos vištienos krūtinėlės;
- 1 pomidoras;
- 1-2 žaliųjų svogūnų stiebai;
- 1 žiupsnelis druskos;
- 4 šaukštai majonezo.
Gaminimas
Kiaušinius kietai virkite 10 minučių. Atvėsinkite ir kartu su sūriu sutarkuokite smulkia tarka.
Vištieną ir pomidorą supjaustykite nedideliais gabalėliais. Susmulkinkite žaliąjį svogūną.
Kiaušinius, vištieną, žaliuosius svogūnus ir lengvai pasūdytus pomidorus sudėkite per kepimo žiedą į lėkštę. Po kiekvieno ingrediento patepkite majonezu. Ant viršaus pabarstykite sūrio. Prieš patiekdami palikite šaldytuve 20-30 minučių.
8. Salotos su rūkyta vištiena ir obuoliais
Ingredientai
- 3 kiaušiniai;
- 150 g kietojo sūrio;
- 1 obuolys;
- 200-250 g rūkytos vištienos;
- 1 svogūnas;
- 4-5 šaukštai majonezo.
Gaminimas
Kiaušinius virkite 10 minučių, kol suminkštės. Vidutine tarka sutarkuokite sūrį ir kiaušinius, nuluptą obuolį – didele. Vištieną ir svogūną supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Sluoksniuokite vištieną, svogūnus, sūrį ir obuolius. Po kiekvieno patepkite majonezu. Ant viršaus užbarstykite kiaušinių.
9. Rūkytos vištienos, kukurūzų ir ryžių salotos
Ingredientai
- 50 g ryžių;
- 2 kiaušiniai;
- 1 rūkyta vištienos koja;
- ½ paprikos;
- 1 agurkas;
- 1 saliero stiebas (apie 10 cm);
- 1 nedidelis raudonasis svogūnas;
- 4 šaukštai majonezo;
- 2 šaukštai citrinos sulčių;
- druskos – pagal skonį;
- juodųjų pipirų – pagal skonį.
Gaminimas
Ryžius išvirkite, kol suminkštės, kiaušinius virkite kietai 10 minučių.
Vištieną be kaulų ir odos, papriką, agurką ir kiaušinių baltymus supjaustykite nedideliais gabalėliais. Trynius sutrinkite šakute arba sutarkuokite ant vidutinio storio tarkavimo trintuvo. Salierą ir svogūną sumalkite trintuvu, sumaišykite su majonezu, citrinos sultimis, druska ir juodaisiais pipirais.
Vištieną sumaišykite su paprikomis, agurkais ir baltymais. Pagardinkite majonezo padažu ir sudėkite į lėkštę per žiedą. Ant viršaus užbarstykite trynius.
10. Salotos su rūkyta vištiena, burokėliais ir graikiniais riešutais
Ingredientai
- 5 kiaušiniai;
- 3 morkos;
- 3 burokėliai;
- 150 g kietojo sūrio;
- 450-500 g rūkytos vištienos;
- 2-3 skiltelės česnako;
- 4-5 šaukštai majonezo;
- 100 g graikinių riešutų;
- 2-3 šakelės krapų arba petražolių.
Gaminimas
Kiaušinius virkite kietai 10 minučių, morkas ir burokėlius – kol suminkštės. Viską atvėsinkite ir sutarkuokite stambia tarka, o sūrį – smulkia tarka. Vištieną supjaustykite nedideliais gabalėliais. Česnaką pertrinkite per spaudiklį.
Vištieną dėkite į lėkštę per kulinarinį žiedą arba be jo ir aptepkite majonezu. Tada sluoksniuokite kiaušinius, morkas, sūrį ir burokėlius. Kiekvieną jų aptepkite padažu. Ant viršaus uždėkite smulkintų arba nesmulkintų riešutų, papuoškite žolelėmis.