Kaip marinuoti agurkus: 5 geriausi receptai: 5 geriausi receptai

Su žalumynais, garstyčiomis, krienais, morkomis, degtine ar duona agurkai bus traškūs, skanūs ir kvapnūs.

Į ką atkreipti dėmesį prieš marinuojant agurkus

  1. Marinuoti ir rauginti agurkai nėra tas pats. Pirmiesiems paruošti naudojamas actas arba citrinos rūgštis, o antriesiems – tik druska.
  2. Anksčiau agurkai buvo sūdomi medinėse statinėse, tačiau dabar šis būdas naudojamas retai. Daug patogiau daržoves sūdyti paprastuose stikliniuose induose. Be to, agurkai būna tokie pat skanūs kaip ir statinėse.
  3. Yra du sūdymo būdai: šaltas ir karštas. Pirmuoju atveju daržovės užpilamos šaltu vandeniu, o antruoju – dažniausiai iš pradžių šaltu vandeniu, o paskui karštu užpiltu sūrymu. Stiklainiai su šaltai sūdytais agurkais uždaromi nailoniniais dangteliais ir laikomi šaltai. O stiklainiai su karštu vandeniu užpiltais agurkais užsukami geležiniais dangteliais ir gali būti laikomi kambario temperatūroje.
  4. Kad marinuoti agurkai būtų tvirti ir traškūs, pamerkite juos į ledinį vandenį 3-4 valandoms. Galite laikyti ir ilgiau, ypač jei agurkai yra pirktiniai.
  5. Nuplaukite daržoves ir žalumynus, sterilizuokite stiklainius ir dangtelius.
  6. Užpylus agurkus šaltu vandeniu, po stiklainiu geriau padėti platų indą ar dubenį. Tai tik dėl patogumo: dėl rūgimo skystis gali prasiskverbti pro dangtelį.
  7. Agurkai bus paruošti mažiausiai po mėnesio.

Kaip sterilizuoti stiklainius: 6 paprasti ir išbandyti būdai →

Kaip virti marinuotus agurkus

Visi ingredientai skirti vienam 3 litrų stiklainiui. Jums reikės maždaug 1-1½ kg agurkų ir maždaug 1-1½ litro vandens sūrymui.

Tačiau tikslų kiekį geriau nustatyti empiriškai: agurkai turi būti labai stipriai sutankinti, o stiklainis turi būti pripildytas vandens iki pat krašto.

1. Klasikiniai rauginti agurkai su žolelėmis ir česnakais

Labai paprastas receptas, nereikalaujantis daug laiko ir pastangų. Agurkai išeis puikūs.

Sūdymo būdas yra šaltas.

Ingredientai

  • 2 lapai krienų;
  • 2 juodųjų serbentų lapai ;
  • 2 vyšnių lapai;
  • 2 krapų skėčiai;
  • 2 skiltelės česnako;
  • ½ aštriosios paprikos – nebūtina;
  • agurkai;
  • 3 šaukštai druskos;

Gaminimas

Ant stiklainio dugno sudėkite krienų lapus, serbentus ir vyšnias, krapus, stambiai supjaustytą česnaką ir pipirus. Agurkus sandariai sudėkite į stiklainį.

Ištirpinkite druską stiklinėje vandens. Užpilkite agurkus švariu šaltu vandeniu iki pusės stiklainio. Tada įpilkite druskos tirpalo ir visiškai užpildykite stiklainį šaltu vandeniu. Uždarykite stiklainį sandariu nailoniniu dangteliu ir nedelsdami pastatykite į šaltą vietą.

2. Marinuoti agurkai su morkomis, paprikomis ir krienais

Daržovės suteiks agurkams neįprasto malonaus aromato. O žiemą sūdytomis morkomis ir paprikomis galima paskaninti ar papuošti kitus patiekalus.

Sūdymo būdas yra karštas.

Ingredientai

  • 3 morkos;
  • 1½ paprikos;
  • ½ aštriosios paprikos;
  • 1 krieno šaknis;
  • 2 krapų skėčiai;
  • agurkai;
  • 8-10 česnako skiltelių;
  • 7 juodųjų pipirų grūdelių;
  • 7 pipirų žirnelių;
  • 2½ valgomojo šaukšto druskos;

Gaminimas

Morkas supjaustykite griežinėliais, papriką – mažais griežinėliais, o aštriąją papriką – mažais gabalėliais. Į stiklainio dugną sudėkite stambiai supjaustytą krieno šaknį ir krapus. Sudėkite agurkus į stiklainį pakaitomis su morkomis, česnakais ir visų rūšių paprikomis.

Druską ištirpinkite švariame šaltame vandenyje ir užpilkite ant daržovių. Uždarykite stiklainį kaproniniu dangteliu ir palikite 3 dienas kambario temperatūroje. Tada sūrymą supilkite į puodą ir užvirinkite.

Gauto balto sluoksnio nuo agurkų nuplauti nereikia. Užpilkite juos verdančiu sūrymu ir užsukite stiklainį. Pastatykite jį aukštyn kojomis ir uždenkite šilta antklode, kol visiškai atvės.

3. Marinuoti agurkai su sausomis garstyčiomis

Dėl garstyčių agurkai įgaus lengvą aštrumą, o dėl likusių ingredientų jie taps labai kvapnūs.

Sūdymo būdas yra šaltas.

Ingredientai

  • 2 krapų skėčiai;
  • 1 lapelis krienų;
  • 3 juodųjų serbentų lapai;
  • 3 vyšnių lapai;
  • agurkai;
  • 3 skiltelės česnako ;
  • 3 šaukštai druskos;
  • 1 valgomasis šaukštas sausų garstyčių;

Gaminimas

Ant stiklainio dugno sudėkite krapus, krienų lapus, serbentus ir vyšnias. Tampykite agurkus pakaitomis su česnakais. Palikite šiek tiek vietos stiklainio viršuje.

Į stiklainį supilkite druską ir garstyčias. Jie tiesiog užims viršuje paliktą vietą. Užpilkite agurkus švariu šaltu vandeniu. Uždarykite stiklainį nailoniniu dangteliu, šiek tiek pakratykite ir padėkite į šaltą vietą.

4. Marinuoti agurkai su degtine

Dėl degtinės agurkai bus dar traškesni ir kvapnesni, o daržovės nebus persmelktos alkoholio skonio.

Sūdymo būdas yra karštas.

Ingredientai

  • 3 džiovinti lauro lapai;
  • 3 lapai krienų;
  • 1 krapų skėtis;
  • 2 skiltelės česnako;
  • agurkų;
  • vanduo;
  • 3 šaukštai cukraus;
  • 2 šaukštai druskos;
  • 100 ml degtinės.

Gaminimas

Į stiklainio dugną sudėkite petražolių ir krienų lapus, krapus ir česnaką. Užspauskite agurkus. Cukrų ir druską ištirpinkite švariame šaltame vandenyje ir užpilkite ant daržovių. Ant viršaus užpilkite degtinės.

Uždenkite stiklainį sūrmaišiu arba perforuotu dangteliu. Palikite stiklainį tamsioje vietoje kambario temperatūroje 3 dienas, reguliariai nuimdami iš jo putas.

Ketvirtą dieną sūrymą supilkite į puodą ir užvirinkite. Po 5 minučių užpilkite agurkus verdančiu sūrymu ir užsukite stiklainį. Apverskite, apvyniokite antklode ir palaukite, kol visiškai atvės.

5. Marinuoti agurkai su rugine duona

Agurkai gaunami šiek tiek rūgštoki ir subtilaus duonos skonio.

Sūdymo būdas yra karštas.

Ingredientai

  • vanduo;
  • 2 šaukštai druskos;
  • 60 g ruginės duonos;
  • 5 krapų skėčiai;
  • agurkų.

Gaminimas

Į puodą supilkite vandenį, ištirpinkite jame druską, užvirinkite ir atvėsinkite. Duoną perlaužkite ir sudėkite į stiklainio dugną kartu su krapais. Nupjaukite agurkų galus ir sudėkite daržoves į stiklainį.

Užpilkite atšaldytu sūrymu, uždarykite stiklainį nailoniniu dangteliu ir palikite kambario temperatūroje 3 dienas. Ketvirtą dieną sūrymą nusunkite ir perkoškite. Užvirinkite jį ir užpilkite ant agurkų. Jei sūrymo nepakanka, į stiklainį įpilkite paprasto verdančio vandens.

Užsukite stiklainį, apverskite jį aukštyn kojomis ir uždenkite šilta antklode.

Parašykite komentarą