Rukolos salotos su antiena ir kriauše Receptas


Rukolos salotos su antiena ir kriauše 🍐🥗

Ingredientai:

  • 200 g rukolos
  • 300 g antienos filė
  • 1 didelė kriaušė
  • 50 g graikinių riešutų
  • 100 g sūdyto feta sūrio
  • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštas balzamiko acto
  • Druska ir pipirai pagal skonį

paruošimo procesas:

  1. Antienos paruošimas: Pirmiausia, gerai nuplaukite antienos filę po šalto vandens srove. Tada, pagardinkite druska ir pipirais. Rekomenduojama mėsą apvirti nedideliame kiekyje vandens ar sultinio apie 20 minučių, kad ji būtų minkšta ir sultinga. Po to, patartina ją apkepinti keptuvėje su šiek tiek alyvuogių aliejaus, kol paviršius taps auksinės spalvos.
  2. Salotų paruošimas: Rukolą nuplaukite ir gerai nusausinkite. Į didelį salotų dubenį suberkite rukolą, o ant jos sudėkite jau atvėsintą ir supjaustytą antieną.
  3. Kriaušės paruošimas: Kriaušę nuplaukite, perpjaukite per pusę ir išimkite sėklas. Tada supjaustykite ją plonomis riekelėmis ir sudėkite ant salotų.
  4. Riešutų paruošimas: Graikinius riešutus šiek tiek pakepinkite sausų keptuvėje, kad jie taptų traškūs ir aromatingi. Po to, susmulkinkite juos ir pabarstykite ant salotų.
  5. Vyniojamoji medžiaga: Mažame dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų ir balzamiko actą. Įberkite druskos ir pipirų pagal skonį. Šį padažą užpilkite ant salotų, kad jos įgautų dar daugiau skonio.
  6. Feta sūrio pridėjimas: Paskutiniam žingsniui supjaustykite feta sūrį mažais kubeliais ir pabarstykite jį ant salotų viršaus.
  7. Patikrinkite skonius: Apžiūrėkite salotas ir, jei reikia, papildomai pagardinkite druska arba pipirais.
  8. Patiekimas: Paruoštas salotas patiekite iš karto, kol sūris dar šviežias, o rukola traški!

Skanaus! 🍽️

Parašykite komentarą