Receptai su rojaus obuoliais
karameliniai obuoliai
Žinoma, tą patį galite daryti su bet kokiais obuoliais, ne tik su rojaus obuoliais. Glajaus proporcijos bus tokios pačios.
SUDEDAMOSIOS DALYS
- Rojaus obuoliai – 1 kg
- Cukraus – 400 g
- Vandens – 50 ml
- Agavų sirupas – 50 ml
- Raudoni maistiniai dažai – 2 g
- Rožinės Himalajų druskos – pagal skonį
GAMINIMO INSTRUKCIJOS
- Kol gaminsite karamelę, obuolius pradurkite iešmeliais ir padėkite į šaldiklį.
- Sumaišykite cukrų, agavų sirupą, vandenį ir dažus puode, tada pastatykite ant vidutinės ugnies ir maišykite iki vientisos masės.
- Nukelkite karamelę nuo ugnies ir kampu panardinkite obuolius į karamelę. Dėkite ant pergamentinio popieriaus, pabarstyto druska, ir atidėkite 30 minučių.
Kiauliena šoninėje su obuoliais
SUDEDAMOSIOS DALYS
- Šoninė – 6 vnt.
- Kiauliena – 1,5 kg
- Obuolių sultys – 600 ml
- Naujos bulvės – pagal skonį
- Rojaus obuoliai – 12 vnt.
- raudonieji kopūstai – skonis
- maltų juodųjų pipirų – skonis
GAMINIMO INSTRUKCIJA
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
- Kiaulieną nuplaukite ir išvalykite nuo riebalų pertekliaus. Įtrinkite mėsą juodaisiais pipirais, supjaustykite nedideliais gabalėliais ir apvyniokite šoninės gabalėliais taip, kad jie visiškai uždengtų mėsą. Perkelkite mėsą į ugniai atsparų indą ir užpilkite 375 ml obuolių sulčių.
- Kepkite mėsą 15-20 minučių, nuolat tikrindami, kad sultys per greitai neišgaruotų. Sumažinkite kaitrą, apšlakstykite mėsą po apačia likusiomis sultimis ir kepkite dar 20 minučių, retkarčiais apskrudindami ir prireikus įpildami sulčių.
- Obuolius perpjaukite per pusę ir sudėkite ant mėsos. Supilkite sultis, vėl aptepkite kiaulieną, įpilkite dar obuolių sulčių ir virkite dar 40 minučių.
- Išimkite mėsą ir kartu su obuoliais perkelkite į lėkštę. Uždenkite folija ir palikite 10 minučių. Patiekite aplietą patiekalo sultimis, su raudonaisiais kopūstais ir naujomis bulvėmis.
Karamelizuoti obuoliai su cinamonu
SUDEDAMOSIOS DALYS
- Vanduo – 2 stiklinės
- Cukrus – 4 stiklinės
- kukurūzų sirupo – 2 stiklinės
- malto cinamono – žiupsnelis
- Raudoni maistiniai dažai – ¼ arbatinio šaukštelio
- Rojaus obuoliai – 12 vienetų
GAMINIMO INSTRUKCIJA
- Į puodą sunkiu dugnu supilkite vandenį, cukrų ir kukurūzų sirupą ir užvirinkite. Virkite, kol temperatūra pasieks 145 laipsnius (naudokite saldainių termometrą). Tai užtruks 20 minučių arba ilgiau.
- Įberkite cinamono ir įberkite spalvos.
- Supilkite sirupą į didelį dubenį ir įstatykite jį į puodą su verdančiu vandeniu. Taip sirupas išliks karštas.
- Paimkite 12 ledinukų lazdelių ir pradurkite kiekvieno obuolio apačią.
- Kiekvieną obuolį ant lazdelės panardinkite į sirupą ir sukite, kol visiškai pasidengs glajumi. Tą patį pakartokite su kiekvienu.
- Išdėliokite ant pergamento, kad atvėstų, kol sutvirtės.
Rojaus obuolių uogienė
SUDEDAMOSIOS DALYS
- Cukrus – 5 stiklinės
- Vandens – 3.8 stiklinės
- Rojaus obuoliai – 1 kg
GAMINIMO INSTRUKCIJA
- Perpjaukite obuolių kotelius per pusę ir kiekviename iš jų pradurkite po 5-10 skylučių.
- Įmerkite obuolius į karštą vandenį 3-5 minutėms, tada šiek tiek atvėsinkite šaltame vandenyje.
- Sudėkite obuolius į dubenį ir užpilkite karštu cukraus sirupu. Obuolius mirkykite sirupe 8-10 valandų.
- Virkite po 5-7 minutes 3-4 kartus su 10-12 valandų pertraukomis, kad prisitrauktų.