rojaus obuoliukai receptai

Receptai su rojaus obuoliais

 

karameliniai obuoliai

Žinoma, tą patį galite daryti su bet kokiais obuoliais, ne tik su rojaus obuoliais. Glajaus proporcijos bus tokios pačios.

SUDEDAMOSIOS DALYS

  • Rojaus obuoliai – 1 kg
  • Cukraus – 400 g
  • Vandens – 50 ml
  • Agavų sirupas – 50 ml
  • Raudoni maistiniai dažai – 2 g
  • Rožinės Himalajų druskos – pagal skonį

GAMINIMO INSTRUKCIJOS

  1. Kol gaminsite karamelę, obuolius pradurkite iešmeliais ir padėkite į šaldiklį.
  2. Sumaišykite cukrų, agavų sirupą, vandenį ir dažus puode, tada pastatykite ant vidutinės ugnies ir maišykite iki vientisos masės.
  3. Nukelkite karamelę nuo ugnies ir kampu panardinkite obuolius į karamelę. Dėkite ant pergamentinio popieriaus, pabarstyto druska, ir atidėkite 30 minučių.

Kiauliena šoninėje su obuoliais

SUDEDAMOSIOS DALYS

  • Šoninė – 6 vnt.
  • Kiauliena – 1,5 kg
  • Obuolių sultys – 600 ml
  • Naujos bulvės – pagal skonį
  • Rojaus obuoliai – 12 vnt.
  • raudonieji kopūstai – skonis
  • maltų juodųjų pipirų – skonis

GAMINIMO INSTRUKCIJA

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
  2. Kiaulieną nuplaukite ir išvalykite nuo riebalų pertekliaus. Įtrinkite mėsą juodaisiais pipirais, supjaustykite nedideliais gabalėliais ir apvyniokite šoninės gabalėliais taip, kad jie visiškai uždengtų mėsą. Perkelkite mėsą į ugniai atsparų indą ir užpilkite 375 ml obuolių sulčių.
  3. Kepkite mėsą 15-20 minučių, nuolat tikrindami, kad sultys per greitai neišgaruotų. Sumažinkite kaitrą, apšlakstykite mėsą po apačia likusiomis sultimis ir kepkite dar 20 minučių, retkarčiais apskrudindami ir prireikus įpildami sulčių.
  4. Obuolius perpjaukite per pusę ir sudėkite ant mėsos. Supilkite sultis, vėl aptepkite kiaulieną, įpilkite dar obuolių sulčių ir virkite dar 40 minučių.
  5. Išimkite mėsą ir kartu su obuoliais perkelkite į lėkštę. Uždenkite folija ir palikite 10 minučių. Patiekite aplietą patiekalo sultimis, su raudonaisiais kopūstais ir naujomis bulvėmis.

Karamelizuoti obuoliai su cinamonu

SUDEDAMOSIOS DALYS

  • Vanduo – 2 stiklinės
  • Cukrus – 4 stiklinės
  • kukurūzų sirupo – 2 stiklinės
  • malto cinamono – žiupsnelis
  • Raudoni maistiniai dažai – ¼ arbatinio šaukštelio
  • Rojaus obuoliai – 12 vienetų

GAMINIMO INSTRUKCIJA

  1. Į puodą sunkiu dugnu supilkite vandenį, cukrų ir kukurūzų sirupą ir užvirinkite. Virkite, kol temperatūra pasieks 145 laipsnius (naudokite saldainių termometrą). Tai užtruks 20 minučių arba ilgiau.
  2. Įberkite cinamono ir įberkite spalvos.
  3. Supilkite sirupą į didelį dubenį ir įstatykite jį į puodą su verdančiu vandeniu. Taip sirupas išliks karštas.
  4. Paimkite 12 ledinukų lazdelių ir pradurkite kiekvieno obuolio apačią.
  5. Kiekvieną obuolį ant lazdelės panardinkite į sirupą ir sukite, kol visiškai pasidengs glajumi. Tą patį pakartokite su kiekvienu.
  6. Išdėliokite ant pergamento, kad atvėstų, kol sutvirtės.

Rojaus obuolių uogienė

SUDEDAMOSIOS DALYS

  • Cukrus – 5 stiklinės
  • Vandens – 3.8 stiklinės
  • Rojaus obuoliai – 1 kg

GAMINIMO INSTRUKCIJA

  1. Perpjaukite obuolių kotelius per pusę ir kiekviename iš jų pradurkite po 5-10 skylučių.
  2. Įmerkite obuolius į karštą vandenį 3-5 minutėms, tada šiek tiek atvėsinkite šaltame vandenyje.
  3. Sudėkite obuolius į dubenį ir užpilkite karštu cukraus sirupu. Obuolius mirkykite sirupe 8-10 valandų.
  4. Virkite po 5-7 minutes 3-4 kartus su 10-12 valandų pertraukomis, kad prisitrauktų.

Parašykite komentarą