Rabarbarų uogienė
Ar niekada nesate bandę rabarbarų uogienės? Turite paragauti, ir jūsų požiūris į rabarbarus iš esmės pasikeis. Garantuojame, kad porą rabarbarų krūmų kitą sezoną būtinai pasodinsite savo dačoje. Visą sezoną visada galite pasigaminti skanios rabarbarų uogienės.
Sudedamosios dalys
- Rabarbarai1kg
- Cukrus (smėlis)700g
Paruošimas
- Nupjaukite rabarbarų krūmo stiebus.
- Pašalinkite lapinę dalį.
- Nulupkite stiebus nuo viršutinių pluoštų.
- Stiebus supjaustykite mažais gabalėliais. Kuo mažesnis, tuo geriau. Dėkite į dubenį.
- Supilkite cukrų. Santykis yra vienas prie vieno.
- Palikite mirkti porai valandų, kad rabarbarai iš karto pasidengtų, o cukrus po truputį ištirptų.
- Išmaišykite ir supilkite į puodą. Virkite ant vidutinės ugnies maišydami 15 minučių.
- Paruoštą rabarbarų uogienę supilkite į švarius stiklainius ir uždarykite.
Laimingo pasiruošimo žiemai! Rabarbarų uogienė yra ne tik skani, rūgštaus skonio, bet ir labai sveika.