Rabarbarų Uogienė

Rabarbarų uogienė

Ar niekada nesate bandę rabarbarų uogienės? Turite paragauti, ir jūsų požiūris į rabarbarus iš esmės pasikeis. Garantuojame, kad porą rabarbarų krūmų kitą sezoną būtinai pasodinsite savo dačoje. Visą sezoną visada galite pasigaminti skanios rabarbarų uogienės.

Sudedamosios dalys

  • Rabarbarai1kg
  • Cukrus (smėlis)700g

Paruošimas

  1. Nupjaukite rabarbarų krūmo stiebus.
  2. Pašalinkite lapinę dalį.
  3. Nulupkite stiebus nuo viršutinių pluoštų.
  4. Stiebus supjaustykite mažais gabalėliais. Kuo mažesnis, tuo geriau. Dėkite į dubenį.
  5. Supilkite cukrų. Santykis yra vienas prie vieno.
  6. Palikite mirkti porai valandų, kad rabarbarai iš karto pasidengtų, o cukrus po truputį ištirptų.
  7. Išmaišykite ir supilkite į puodą. Virkite ant vidutinės ugnies maišydami 15 minučių.
  8. Paruoštą rabarbarų uogienę supilkite į švarius stiklainius ir uždarykite.

Laimingo pasiruošimo žiemai! Rabarbarų uogienė yra ne tik skani, rūgštaus skonio, bet ir labai sveika.

Parašykite komentarą