rabarbaru uogiene su apelsinais

Rabarbarų uogienė su apelsinais

Vasaros pradžioje, kai dar nėra nei aviečių, nei braškių, o labai norisi šviežios uogienės, mums padeda rabarbarai. Jei turite sklypą ir jame auga šis nereiklus augalas, būtinai pradžiuginkite artimuosius kompotais, uogienėmis ir rabarbarų džemu. Šiandien gaminsime kvapnią, švelnią, nuostabią rabarbarų uogienę su apelsinais.

Ingredientai

  • Rabarbarai – 500 g
  • Cukraus – 550 g
  • Apelsinas – 1 vnt.

Gaminimo procesas

  1. Taigi, štai paprastos gaminimo sudedamosios dalys: rabarbarų stiebai, apelsinas ir cukrus.
  2. Pirmiausia reikia nulupti rabarbarų stiebus nuo išorinio kietojo sluoksnio, tiesiog peiliu pakelti nuo krašto ir nuimti lukštą su juostelėmis. Rabarbarus supjaustykite maždaug centimetro gabalėliais.
  3. Aš visada uogienę gaminu pagal proporciją „tūris tūriui”, t. y. cukraus imu tiek, kiek pasirodė uogų (arba gabaliukų). Avietėms – šiek tiek mažiau, serbentams ar rabarbarams – šiek tiek daugiau.
  4. Rabarbarų gabalėlius paskleidžiame puode arba dubenyje, kuriame virsime uogienę. Rekomenduoju nenaudoti aliuminio indų, kad išvengtumėte oksidacijos. Gerai tinka emaliuota keptuvė. Į keptuvę supilame cukrų, išmaišome ir atidedame į šalį. Kol rabarbarai leidžia sultis, pasirūpinkime apelsinu. Jį galite supjaustyti kartu su žievele, bet tada uogienė gali būti šiek tiek karti. Aš pašalinau žievelę, nulupau apelsiną ir supjausčiau mažais gabalėliais.
  5. Apelsiną su žievele siunčiame į rabarbarus, atsargiai sumaišome.
  6. Po 10 minučių, kai išsiskiria sultys, puodą pastatome ant stiprios ugnies.
  7. Užviriname uogienę, maišydami medine arba silikonine mentele. Palikite virti 1-2 minutes ir nukelkite nuo ugnies. Nuimkite putas, leiskite uogienei šiek tiek atvėsti ir dar 10-15 minučių pastatykite ant nedidelės ugnies.
  8. Jei norite laikyti uogienę žiemai – supilkite ją į sterilizuotus stiklainius, sandariai uždarykite dangteliais ir apverskite stiklainius, kad visiškai atvėstų. O jei norite mėgautis nuostabia uogiene netolimoje ateityje – tiesiog atvėsinkite, supilkite į stiklainius ir laikykite šaldytuve. Apelsinų rabarbarų uogienė paruošta! Išvirkite šviežios arbatos, pakvieskite šeimą ir mėgaukitės pirmąja šviežia uogiene!
  9. Džemas gaunasi labai harmoningas, šiek tiek rūgštokas, kvapnus ir švelnus. Laimingos arbatos!

Parašykite komentarą