Bruknių uogienė su obuoliais
Tai skani uogienė iš mano mėgstamiausių uogų, ją gaminu jau labai seniai. Ji greitai išverda, todėl bruknių uogos gaunasi beveik kaip šviežios. Rekomenduoju prie arbatos arba su bandele …
Ingredientai
- 3 litrai spanguolių
- 5 obuolių (geriausia žalių, kietų veislių)
- 2,5 kg cukraus
- 1 stiklinė vandens
ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO RECEPTAS
- Mano obuolius nulupkite ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Užpilkite vandeniu, užvirinkite
- suberkite cukrų ir lėtai maišykite, kol jis visiškai ištirps. Obuoliai turi tapti minkšti (bet ne iki košės).
- Į juos suberkite uogas ir vėl užvirinkite. Verdame 5 minutes. Išjungiame viryklę
- Šiltus išverdame į sterilizuotus stiklainius. Atvėsiname po kailiniais dangteliais žemyn.
- Labai malonu gauti stiklainį žiemą!