Persikų sūrio pyragas su traškia plutele Receptas


Persikų sūrio pyragas su traškia plutele

Šis persikų sūrio pyragas su traškia plutele yra puikus desertas, kuris sužavės kiekvieną! 🍑 Jo kreminė sūrio tekstūra puikiai derės su saldžiais persikais ir traškia plutele. Paruošime šį skanėstą kartu!

Ingredientai:

Pudrai:

  • 200 g sausainių (pvz., „Digestive” arba be glitimo)
  • 100 g sviesto
  • 2 šaukštai cukraus

Sūrio mišiniui:

  • 500 g varškės sūrio (arba maskarponės sūrio)
  • 150 g cukraus
  • 3 kiaušiniai
  • 1 šaukštas vanilės ekstrakto
  • 200 g grietinėlės
  • 2 šaukštai citrinos sulčių
  • 100 g persikų (konservuotų arba šviežių)

Gaminimo eiga:

1. Paruošiame plutele:

Pradėkite nuo sausainių trupinimo! 🎉 Įdėkite sausainius į maišelį ir suplakite, kol gausite smulkius trupinius. Galite naudoti ir maisto procesorių.

Į sausainių trupinius pridėkite ištirpintą sviestą ir cukrų. Viską gerai išmaišykite. Mišinį supilkite į 24 cm skersmens torto formą, išlyginkite ir paspauskite, kad susidarytų tvirta plutele. Dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.

2. Paruošiame sūrio mišinį:

Dideliame dubenyje sumaišykite varškės sūrį su cukrumi. Gerai išplakite, kol masė taps kreminė ir vienalytė. Pridėkite kiaušinius po vieną, kiekvieną laiką gerai išplakite. 🥄

Po to įmaišykite vanilės ekstraktą, grietinėlę ir citrinos sultis. Išmaišykite viską iki vientisos masės. Negalvokite apie persikus – juos pridėsime vėliau!

3. Sujungiame viską:

Į sūrio mišinį atsargiai įmaišykite supjaustytus persikus. Jei naudojate konservuotus persikus, riešutus gerai nusausinkite. Gausite nuostabią masę! 🎂

Įpilkite sūrio masę ant paruoštos plutos, lyginkite paviršių, kad jis būtų gražus ir lygus.

4. Kepame pyragą:

Įkaitinkite orkaitę iki 160°C. Kepkite pyragą apie 50-60 minučių, kol jis iškils ir įgaus auksinę spalvą. Pabaigoje pyragas turėtų būti šiek tiek drebantis centre – jis sustings, kai atvės.

5. Atvėsinimas:

Pyragą iš orkaitės išimkite ir leiskite jam atvėsti kambario temperatūroje. Tada supakuokite ir dėkite į šaldytuvą bent 4 valandoms, o geriausia – per naktį.

6. Patiekiame:

Prieš patiekdami, papuoškite pyragą šviežiais persikais ar mėlynėmis. Kiekvienas gabalėlis bus švelnus ir kreminis. Mėgaukitės šiuo skanėstu su šeima ir draugais! 😊

Skanaus! 🍰

Parašykite komentarą