Paprasti vaniliniai sausainiai


Paprasti vaniliniai sausainiai

Ingredientai:

  • 200 g sviesto (minkšto, kambario temperatūros) 🧈
  • 150 g cukraus 🍬
  • 1 vanilės ekstrakto šaukštas (galima naudoti ir vanilės cukrų) 🌱
  • 1 kiaušinis 🥚
  • 400 g kvietinių miltų 🌾
  • 1/2 šaukštelio kepimo miltelių 🍞
  • Žiubsnelis druskos 🧂

Paruošimo instrukcijos:

1. Sviesto ir cukraus paruošimas:


Pradėkite nuo sviesto ir cukraus! Į didelį dubenį suberkite minkštą sviestą ir cukrų. Naudodami elektrinį plaktuvą, plakite mišinį, kol jis taps kreminės konsistencijos ir šviesios spalvos (apie 3-5 minutes). Šiame etape galite pridėti vanilės ekstraktą, kad suteiktumėte ypatingą skonį! 🍦

2. Kiaušinio pridėjimas:


Po to, kai sviestas ir cukrus gerai išplakti, į mišinį įmuškite kiaušinį. Vėlgi, plakti, kol ingredientai susijungs ir taps vientisa mase.

3. Sausainių tešlos ruošimas:


Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Lėtai įberkite sausų ingredientų į sviesto mišinį. Maišykite medine šakute arba šluotele, kol visi ingredientai gerai susijungs. Palaipsniui į miltus įmaišykite sviesto mišinį, kol pasieksite norimą tešlos konsistenciją. 🥄

4. Tešlos formavimas:


Kai tešla bus paruošta, ją išimkite iš dubens ir formuokite rutuliukus, maždaug 2-3 cm skersmens. Įsitikinkite, kad rutuliukai yra vienodo dydžio, kad sausainiai kepant tolygiai iškepėtų. 🌀

5. Sausainių kepimas:


Paruoštus rutuliukus sudėkite į kepimo skardą, padengtą kepimo popieriumi. Palikite pakankamai tarpus tarp sausainių, kad jie galėtų išsiplėsti kepant. Paukščiokite viršų šakute arba tiesiog paspauskite juos šiek tiek, kad sudarytumėte plokštesnį paviršių. 🔼

6. Kepam:


Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Kai ji pasieks norimą temperatūrą, dėkite sausainius ir kepkite 10-12 minučių arba kol sausainiai taps lengvai auksinės spalvos. Kai jie iškepę, palikite juos atvėsti kepimo skardoje 5 minutes, o po to perkelkite ant grotelių visiškam atvėsinimui. ❄️

Papildomi patarimai:

  • Jei norite, galite įmaišyti šokolado gabaliukus ar džiovintus vaisius į tešlą prieš kepimą. 🍫
  • Sausinius galima laikyti sandariai uždarame inde iki 1 savaitės. 🗓️
  • Jei mėgstate traškesnius sausainius, kepkite juos šiek tiek ilgiau. ⏳

Skanaus! 🍪

Parašykite komentarą