10 geriausių saulėgrąžų salotų receptų
Įdomūs traškučių deriniai su vištiena, grybais, krabų lazdelėmis ir ananasais.
1. Klasikinės salotos „Saulėgrąžos”
Ingredientai
- 3 kiaušiniai;
- 200 g vištienos krūtinėlės filė;
- 300 g pievagrybių;
- 80 g alyvuogių;
- 100 g kietojo sūrio;
- 1-2 šaukštai augalinio aliejaus;
- majonezo – pagal skonį;
- traškučių – pagal skonį.
Gaminimas
Kiaušinius virkite kietai 10 minučių, vištienos filė – kol suminkštės .
Grybus, vištieną ir alyvuoges supjaustykite nedideliais gabalėliais. Atskirkite baltymus nuo trynių ir kartu su sūriu sutarkuokite stambia tarka. Įkaitinkite aliejų keptuvėje ant vidutinės ugnies ir apie 15 min. pakepinkite grybus. Atvėsinkite.
Vištieną, grybus, sūrį ir baltymus sluoksniais išdėliokite ant plokščios lėkštės. Kiekvieną sluoksnį patepkite majonezu arba uždenkite jo tinkleliu. Ant viršaus užtepkite trynius ir papuoškite alyvuogėmis. Aplink salotas išdėliokite traškučius tarsi saulėgrąžų žiedlapius.
2. „Saulėgrąžų” salotos su vištiena, morkomis ir ananasais
Ingredientai
- 3 kiaušiniai;
- 300 g vištienos krūtinėlės filė;
- 200 g morkų;
- 200-300 g pievagrybių;
- 1 svogūnas;
- 200 g konservuotų ananasų;
- 100 g alyvuogių;
- 150 g kietojo sūrio;
- 2 skiltelės česnako;
- 1-2 šaukštai augalinio aliejaus;
- 150-200 g majonezo;
- traškučių – pagal skonį.
Gaminimas
Kiaušinius kietai virkite 10 minučių, vištienos filė ir morkas – kol suminkštės.
Krūtinėlę, grybus, svogūnus ir ananasus supjaustykite nedideliais gabalėliais, alyvuoges – puselėmis arba ketvirčiais. Morkas, sūrį, baltymus ir trynius atskirai sutarkuokite stambia tarka. Česnaką pertrinkite per presą.
Įkaitinkite aliejų keptuvėje ant vidutinės ugnies. Kepkite grybus su svogūnais apie 15 minučių, tada atvėsinkite.
Ant plokščios lėkštės sluoksniais paskleiskite vištieną, pievagrybius su svogūnais, ananasus su česnakais, morkas, voveraičias. Po kiekvienu sluoksniu užtepkite majonezo arba padarykite iš jo tinklelį. Ant viršaus užbarstykite sūrio ir trynių, salotas papuoškite alyvuogėmis, aplink išdėliokite traškučių.
3. „Saulėgrąžų” salotos su keptais grybais ir vištiena
Ingredientai
- 2 morkos;
- 4 kiaušiniai;
- 1 nedidelis ryšulėlis žaliųjų svogūnų;
- 500-600 g vištienos filė;
- druskos – pagal skonį;
- maltų juodųjų pipirų – pagal skonį;
- 2 šaukštai augalinio aliejaus;
- 400 g pievagrybių;
- majonezo – pagal skonį;
- 200 g konservuotų kukurūzų;
- alyvuogių – pagal skonį;
- traškučių – pagal skonį.
Gaminimas
Išvirkite morkas su kiaušiniais. Atvėsinkite ir sutarkuokite stambia tarka. Susmulkinkite žaliąjį svogūną.
Vištienos filė supjaustykite ne storesniais nei pusės centimetro griežinėliais. Iš abiejų pusių lengvai pasūdykite ir papipirinkite.
Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite du šaukštus aliejaus. Kepkite filė po kelias minutes iš kiekvienos pusės, kol iškeps. Dėkite į lėkštę, atvėsinkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Supjaustykite grybus. Sudėkite į sausą keptuvę ir kepkite ant silpnos ugnies, pamaišykite. Kai iš grybų išgaruos visas išsiskyręs skystis, nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite.
Vištieną sumaišykite su dviem ar trimis šaukštais majonezo ir sudėkite į lėkštę. Ant viršaus paskleiskite sluoksnius svogūnų, kukurūzų, grybų, morkų. Po kiekvienu sluoksniu, išskyrus vištieną ir svogūnus, padarykite majonezo tinklelį.
Ant viršaus užtepkite majonezo salotų. Apibarstykite kiaušiniais ir papuoškite alyvuogių puselėmis arba ketvirčiais. Aplink išdėliokite traškučius.
4. „Saulėgrąžų” salotos su rūkyta vištiena ir morkomis korėjiečių kalba
Ingredientai
- 3 kiaušiniai;
- 3 bulvės;
- 100-150 g sūrio;
- 200 g rūkytos vištienos filė;
- 70 g grietinės;
- 70 g majonezo;
- druskos – pagal skonį;
- maltų juodųjų pipirų – pagal skonį;
- 200 g korėjietiškų morkų;
- alyvuogių – pagal skonį;
- traškučių – pagal skonį.
Gaminimas
Išvirkite kiaušinius su bulvėmis ir atvėsinkite. Bulves, sūrį, trynius ir baltymus atskirai sutarkuokite stambia tarka.
Vištienos filė supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Padažui grietinę sumaišykite su majonezu, druska ir pipirais.
Į lėkštę sluoksniais sudėkite bulves, morkas, vištieną, voveruškas. Ant visų sluoksnių, išskyrus morkas, užtepkite tinklelį padažo. Jais de aptepkite salotas ant viršaus. Viską pabarstykite sūriu ir tryniais, papuoškite alyvuogių puselėmis arba ketvirčiais. Aplink salotas išdėliokite traškučius.
5. „Saulėgrąžų” salotos su vištienos kepenėlėmis ir lydytu sūriu
Ingredientai
- 3 kiaušiniai;
- 250 g vištienos kepenėlių;
- 200 g marinuotų pievagrybių;
- 1-2 agurkai;
- alyvuogių – pagal skonį;
- 100 g lydyto sūrio;
- majonezo – pagal skonį;
- traškučių – pagal skonį.
Gaminimas
Išvirkite kiaušinius. Vištienos kepenėles lengvai apkepkite arba išvirkite, atvėsinkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Grybus, agurkus ir alyvuoges taip pat supjaustykite ne per dideliais gabaliukais.
Atskirkite baltymus nuo trynių ir kartu su sūriu sutarkuokite smulkia tarka.
Lėkštėje ar lėkštėje sluoksniuokite kepenėles, agurkus, pievagrybius, sūrį ir voveraičių alyvuoges. Po kiekvienu sluoksniu užtepkite majonezo arba padarykite iš jo tinklelį. Ant viršaus užbarstykite trynius, papuoškite alyvuogėmis ir majonezu. Aplink salotas išdėliokite traškučius.
6. „Saulėgrąžų” salotos su kumpiu ir kukurūzais
Ingredientai
- 6 kiaušiniai;
- 250 g kumpio;
- 3 agurkai;
- 150 g konservuotų kukurūzų;
- 150 g konservuotų žirnelių;
- druskos – pagal skonį;
- juodųjų pipirų – pagal skonį;
- majonezo – pagal skonį;
- 100 g alyvuogių;
- traškučių – pagal skonį.
Gaminimas
Kiaušinius kietai virkite 10 minučių. Atvėsinkite ir atskirkite baltymus nuo trynių.
Supjaustykite kumpį, voveruškas ir agurkus nedideliais gabalėliais. Sumaišykite su kukurūzais (šiek tiek palikite papuošimui) ir žirneliais, druska, pipirais, pagardinkite majonezu.
Salotas sudėkite į plokščią lėkštę, ant viršaus užbarstykite stambiai tarkuotus trynius, papuoškite alyvuogių puselėmis arba ketvirčiais. Aplink salotas išdėliokite traškučius.
7. „Saulėgrąžų” salotos su krabų lazdelėmis ir obuoliais
Ingredientai
- 4 bulvės;
- 2 morkos;
- 1 svogūnas;
- ½ arbatinio šaukštelio cukraus;
- ½-1 arbatinis šaukštelis obuolių sidro acto;
- 1 obuolys;
- 70 g sūrio;
- 200 g krabų lazdelių;
- 100 g alyvuogių;
- majonezo – pagal skonį;
- traškučių – pagal skonį.
Gaminimas
Bulves ir morkas virkite, kol suminkštės.
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, apibarstykite cukrumi, užpilkite actu, išmaišykite ir palikite 10 min.
Bulves ir obuolį sutarkuokite stambia tarka, morkas ir sūrį – vidutine tarka. Krabų lazdeles supjaustykite nedideliais gabalėliais, alyvuoges – puselėmis arba ketvirčiais.
Ant plokščios lėkštės sluoksniais išdėliokite bulves, svogūnus, obuolį, morkas, krabų lazdeles. Po kiekvienu sluoksniu užtepkite majonezo arba užtepkite jo tinklelį. Paruoštas salotas apibarstykite sūriu, papuoškite alyvuogėmis ir traškučiais.
8. „Saulėgrąžų” salotos su menkės kepenėlėmis
Ingredientai
- 4 kiaušiniai;
- 2 bulvės;
- 2 agurkai;
- 50-100 g alyvuogių;
- 150 g menkės kepenų;
- 5-6 žaliųjų svogūnų stiebai;
- majonezo – pagal skonį;
- traškučių – pagal skonį.
Gaminimas
Kiaušinius kietai virkite 10 minučių, bulves – kol suminkštės.
Smulkiai supjaustykite agurkus, alyvuoges ir voveraičius. Menkės kepenėles sutrinkite šakute. Trynius sutarkuokite smulkia tarka. Susmulkinkite svogūną.
Ant plokščios lėkštės paskleiskite bulvių sluoksnius su pora šaukštų konservuoto aliejaus, menkės kepenėles, svogūnus, agurkus ir voveruškas. Ant viršaus užtepkite majonezo. Apibarstykite tryniais, padarykite didelį majonezo tinklelį, papuoškite alyvuogėmis ir traškučiais.
9. „Saulėgrąžų” salotos su žuvies konservais
Ingredientai
- 4 kiaušiniai;
- 2-3 bulvės;
- 2 morkos;
- 100-150 g sūrio;
- alyvuogių – pagal skonį;
- 200 g konservuotos žuvies;
- majonezo – pagal skonį;
- traškučių – pagal skonį.
Gaminimas
Kiaušinius, bulves ir morkas išvirkite, atvėsinkite ir kartu su sūriu sutarkuokite stambia tarka. Alyvuoges supjaustykite puselėmis arba ketvirčiais. Žuvį sutrinkite šakute.
Lėkštėje sluoksniuokite bulves, žuvį, morkas, kiaušinius. Po kiekvieno sluoksnio užtepkite majonezo tinklelį. Ant viršaus užtepkite majonezo, pabarstykite sūriu ir papuoškite alyvuogėmis. Aplink salotas išdėliokite traškučius.
10. „Saulėgrąžų” salotos su dešra, grybais ir daržovėmis
Ingredientai
- 3 kiaušiniai;
- 200 g marinuotų pievagrybių;
- 250 g rūkytos dešros;
- 2 agurkai;
- 6-7 ridikėliai;
- 1 nedidelė ryšulėlis žaliųjų svogūnų;
- petražolių arba krapų – pagal skonį;
- druskos – pagal skonį;
- maltų juodųjų pipirų – pagal skonį;
- majonezo – pagal skonį;
- 100-150 g sūrio;
- alyvuogės – pagal skonį;
- traškučiai – pagal skonį.
Gaminimas
Kiaušinius išvirkite, atvėsinkite ir sutarkuokite stambia tarka. Šiek tiek tarkuoto trynio atidėkite į šalį.
Marinuotus grybus, dešrą, agurkus ir ridikėlius supjaustykite nedideliais gabalėliais. Susmulkinkite svogūną ir kitas žoleles. Viską sumaišykite, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir pagardinkite majonezu.
Sudėkite salotas į lėkštę. Pabarstykite stambiai tarkuotu sūriu ir tryniu. Papuoškite alyvuogėmis ir traškučiais.