Kepta upės žuvis
Miltuose kepta upės žuvis su prieskoniais.
Produktai
- Vidutinio dydžio upinė žuvis – 5 vnt.
- Druska – 1 arbatinis šaukštelis
- Miltai – 1,5-2 valgomieji šaukštai
- Itališkos žolelės – 1 arbatinis šaukštelis
- Augalinis aliejus – kepimui
Žingsnis po žingsnio receptas
- Žuvį nuvalykite nuo žvynų, išdarinėkite, nuplaukite. Nupjaukite uodegą, pelekus ir galvą.
- Į maišelį įberkite druskos.
- Suberkite miltus.
- Sudėkite itališkas žoleles, išmaišykite.
- Sudėkite žuvį į maišelį su miltais ir prieskoniais.
- Maišelį sandariai uždarykite ir pakratykite, kad žuvis tolygiai pasidengtų miltais.
- Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Į keptuvę sudėkite žuvį. Kepkite ant vidutinės ugnies, kol iš vienos pusės taps auksinės spalvos.
- Tada žuvį apverskite ir kepkite iš kitos pusės, kol ji taps auksinės spalvos.
- Gero apetito!