kepta žuvis keptuvėje

Kepta upės žuvis

Miltuose kepta upės žuvis su prieskoniais.

Produktai

  • Vidutinio dydžio upinė žuvis – 5 vnt.
  • Druska – 1 arbatinis šaukštelis
  • Miltai – 1,5-2 valgomieji šaukštai
  • Itališkos žolelės – 1 arbatinis šaukštelis
  • Augalinis aliejus – kepimui

Žingsnis po žingsnio receptas

  1. Žuvį nuvalykite nuo žvynų, išdarinėkite, nuplaukite. Nupjaukite uodegą, pelekus ir galvą.
  2. Į maišelį įberkite druskos.
  3. Suberkite miltus.
  4. Sudėkite itališkas žoleles, išmaišykite.
  5. Sudėkite žuvį į maišelį su miltais ir prieskoniais.
  6. Maišelį sandariai uždarykite ir pakratykite, kad žuvis tolygiai pasidengtų miltais.
  7. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Į keptuvę sudėkite žuvį. Kepkite ant vidutinės ugnies, kol iš vienos pusės taps auksinės spalvos.
  8. Tada žuvį apverskite ir kepkite iš kitos pusės, kol ji taps auksinės spalvos.
  9. Gero apetito!

Parašykite komentarą