agurku misraine ziemai su morkomis

Agurkai su morkomis žiemai

Už tai, kad galime išsaugoti maistą žiemai, turėtume dėkoti prancūzui Nicolas Appert – būtent jis 1809 m. išrado konservavimo būdą. Iki tol maisto produktams laikyti buvo naudojamas tik džiovinimas ir sūdymas. Konservavimas ne tik leido tam tikrus maisto produktus laikyti ilgiau nei metus, bet ir suteikė galimybę marinuoti daržoves ir vėliau bet kada jas valgyti. Pagal agurkų su morkomis žiemai receptą gausite paprastą, bet labai skanų marinuotą užkandį.

RECEPTAS PRODUKTAI

Patiekalui

  • Agurkai – 750 g
  • Svogūnas – 130 g
  • Morkos – 70 g
  • Česnakas – 3 skiltelės = 6 g
  • valgomasis actas – 4 šaukštai = 60 g
  • Vanduo – 1200 ml = 1200 g
  • Druska – 1 v. š. = 25 g
  • Cukrus – 2 valg. šaukštai = 50 g
  • Malti juodieji pipirai – 10 g
  • lauro lapai – 2 vnt. = 2 g

Skirta pilstymui

  • Krapai – pagal skonį

RECEPTAS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

  1. Nuplaukite daržoves, nulupkite morkas, nulupkite svogūnus ir česnakus. Sterilizuokite stiklainius.
  2. Paruoškite daržoves. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, morkas – griežinėliais. Agurkus palikite sveikus.
  3. Paruoškite marinatą. Puode užvirinkite vandenį su actu, įberkite druskos ir cukraus. Ilgai virti nereikia. Pavirkite vos porą minučių ir nukelkite nuo ugnies. Leiskite marinatui šiek tiek atvėsti.
  4. Marinuokite agurkus. Agurkus, supjaustytas morkas ir svogūnus sandariai sudėkite į stiklainį. Turėtų užtekti litrinio stiklainio. Jei agurkai maži, naudokite mažesnį stiklainį. Įdėkite česnako skiltelių, juodųjų pipirų ir lauro lapą. Užpilkite daržoves atvėsintu marinatu, užsukite dangtelį. Apverskite stiklainį aukštyn kojomis, suvyniokite jį į rankšluostį arba antklodę ir palikite visiškai atvėsti. Tada daržoves galite išimti ir laikyti vėsioje tamsioje vietoje.
  5. Paruoštą patiekalą galima patiekti nedidelėse giliose lėkštėse su kepsniais ar kitais mėsos patiekalais, papuošti šviežių krapų šakelėmis.

Parašykite komentarą