Greiti ir sotūs pusryčiai. Labai puošnus, ir kaip jis kvepia!
Produktai Omletas sotūs pusryčiai
Šoninė (rūkyta kiaulienos šoninė) – 80 g
Baklažanai – 100 g
Česnakas – 1 skiltelė
Virti makaronai – 150-250 g
Kiaušinis – 2-3 vienetai.
Augalinis aliejus – 2-4 šaukštai.
Žalumynai (petražolės) – pagal skonį
Druska
Baklažaną nulupkite, supjaustykite juostelėmis, šiek tiek pasūdykite.
Supjaustykite šoninę (rūkytą krūtininę) griežinėliais.
Nulupkite česnaką ir supjaustykite griežinėliais.
Lengvai suplakite kiaušinius.
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasOmeletas „Maitinantys pusryčiai”.
Recepto nuotrauka: Omletas „Maitinantys pusryčiai” – 1 žingsnis.
Įkaitinkite augalinį aliejų ant didelės ugnies. Apkepkite šoninę ir baklažanus (apie 3-4 minutes), dažnai maišydami.
Recepto nuotrauka: Omletas Maitinantys pusryčiai – 2 žingsnis.
Sudėkite česnaką ir maišydami kepkite toliau (apie 1-2 minutes).
Recepto nuotrauka: Omletas „Maitinantys pusryčiai” – 3 žingsnis.
Sumažinkite kaitrą iki vidutinės. Jei reikia, įpilkite sviesto. Įdėkite virtus makaronus ir kepkite apie 5 minutes. Retkarčiais pamaišykite, kad makaronai tolygiai išvirtų.
Recepto nuotrauka: Omletas Maitinantys pusryčiai – 4 žingsnis.
Supilkite kiaušinių mišinį. Jei reikia, išmaišykite ir tolygiai paskirstykite keptuvėje. Uždenkite dangčiu, sumažinkite kaitrą iki mažos. Kepkite, kol suminkštės. Man patinka, kai kiaušinis visiškai sukietėja, bet ant dugno nelieka keptos plutos.
Recepto nuotrauka: Omletas Maitinantys pusryčiai – 5 žingsnis
Patiekdami pabarstykite smulkintais žalumynais (aš naudojau petražoles).
Gero apetito!