Obuolių rožės iš sluoksniuotos tešlos


Ingredientai:

– 2 dideli obuoliai 🍏🍎
– 1 lapas sluoksniuotos tešlos
– 2 šaukštai cukraus
– 1 šaukštas cinamono
– 1 citrina 🍋
– Miltais pabarstymui
– 1 kiaušinis (aptepimui) 🥚
– Cukraus milteliai pabaigai (nebūtina) 🍬

Paruošimo etapas:

1. Obuolių paruošimas:

Pirmiausia, nulupkite obuolius ir išimkite sėklas. Tuomet supjaustykite obuolius plonomis griežinėliais (apie 2-3 mm storio). Įdidesti obuolius į dubenį ir užpilti šiek tiek citrinos sulčių, kad nesustingtų.

2. Karamelizavimas:

Puode užvirinkite apie 2 stiklines vandens su 2 šaukštais cukraus ir cinamonu. Kai vanduo užvirs, įdėkite obuolių griežinėlius ir virkite 3-5 minutes, kol obuoliai suminkštės ir taps lankstūs. Po to, nukoškite ir palikite, kad atvėstų.

3. Tešlos paruošimas:

Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite sluoksniuotą tešlą iki 3 mm storio. Supjaustykite ją 12-15 cm pločio juostelėmis (apytiksliai 3-4 cm pločio).

4. Obuolių įdėjimas:

Ant kiekvienos juostelės viršaus išdėstykite po 4-5 obuolių griežinėlius, juos šiek tiek persidengiant.

5. Vyniojimas:

Pradėkite vynioti tešlos juostelę nuo vieno galo, taip sukurdami rožę. Paspauskite galus, kad nesiskirtų, ir padėkite rožes į sviestu išteptą kepimo skardą.

6. Aptepimas:

Kiaušinį išplakite ir aptepkite kiekvieną obuolių rožę. Tai suteiks joms gražų auksinį atspalvį kepimo metu.

7. Kepimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Kepkite obuolių rožes apie 25-30 minučių, arba kol jos gražiai iškepa ir paruduoja.

8. Pabaiga:

Išėmus iš orkaitės, leiskite atvėsti šiek tiek. Pabarstykite cukraus milteliais prieš patiekiant. 🍩

Podiržimas:

Obuolių rožes galima serviruoti tiek šiltas, tiek šaltas. Jos puikiai tinka prie puodelio arbatos arba kavos. Mėgaukitės savo skaniais ir gražiais desertais! 🍏✨

Parašykite komentarą