Naminė irisa iš grietinės


Naminė irisa iš grietinės

Šis receptas puikiai tinka saldumynų mylėtojams, norintiems pasigaminti skanų ir unikalų desertą namuose. Tikrai nustebinsite savo artimuosius su šiais saldžiais lapelių gabaliukais, pagamintais iš grietinės! 😊🍬

Reikalingos sudedamosios dalys:

  • 200 ml grietinės (pageidautina 20-30% riebumo) 🥛
  • 300 g cukraus 🍬
  • 1 šaukštas sviesto (apie 10 g) 🧈
  • 1/2 šaukštelio vanilinio cukraus (arba vanilės ekstrakto) 🌼
  • Pusė šaukštelio kepimo miltelių 🥄
  • 100 g graikinių riešutų (arba žemės riešutų) 🌰
  • Žiupsnelis druskos 🧂

Paruošimo etapas:

Pirmas etapas: Paruošimas

  1. Pirmiausia, pasiruoškite visus ingredientus. Gerai išmatuokite cukrų, grietinę ir sviestą. Riešutus, jei naudosite, susmulkinkite smulkiais gabalėliais. 🥜

Antras etapas: Mišinio ruošimas

  1. Dideliame puode sumaišykite grietinę, cukrų, sviestą, vanilinį cukrų ir druską. Gerai išmaišykite, kol masė bus homogeninė. 🔄
  2. Ant silpnos ugnies užvirinkite mišinį, nuolat maišydami, kad cukrus visiškai ištirptų. 🍳
  3. Kai mišinys užvirs, sumažinkite ugnį ir virkite apie 10-15 minučių, kol masė sutirštės. Turėtumėte gauti kreminę, tirštą konsistenciją. 🍶
  4. Pridėkite kepimo miltelius ir smulkintus riešutus, gerai išmaišykite. 🍴

Trečias etapas: Forma ir atvėsinimas

  1. Pasiruoškite seklios kepimo formos arba lėkštės, kurios dugne uždėkite kepimo popierių. 🥙
  2. Supilkite paruoštą masę į formą ir lygiai išlyginkite paviršių. ✨
  3. Palikite masažą atvėsti kambario temperatūroje, tada padėkite į šaldytuvą mažiausiai 3-4 valandoms, kad sustingtų. ❄️

Serviravimas:

Kai irisa stipriai sustings, išimkite ją iš formos ir supjaustykite į norimos dydžio gabalėlius. Galite papuošti su smulkintais riešutais, kakavos milteliais ar šokolado glajumi. 🍫🍽️

Skanaus! 🥰

Parašykite komentarą