Moliūgų keksiukai su riešutais


Moliūgų keksiukai su riešutais

Šis moliūgų keksiukų receptas yra tobulas rudens skanėstui! Moliūgai suteikia drėgmės ir saldumo, o riešutai prideda traškumo. Leiskite sau pasinerti į rudens aromatus ir skonius su šiais skaniais keksiukais. 🍂🎃

Ingredientai:

  • 1 puodelis virtų ir sutrintų moliūgų 🥣
  • 1 puodelis cukraus
  • 1/2 puodelio augalinio aliejaus
  • 2 dideli kiaušiniai 🥚
  • 1 puodelis miltų
  • 1/2 puodelio kvietinių miltų
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 1/2 arbatinio šaukštelio sodos
  • 1 arbatinis šaukštelis cinamono 🧂
  • 1/4 arbatinio šaukštelio muskato
  • 1/4 arbatinio šaukštelio druskos
  • 1/2 puodelio smulkintų graikinių riešutų (arba jūsų pasirinkta rūšis) 🌰
  • 1/4 puodelio razinų (pasirinktinai)

Paruošimo eiga:

  1. Paruoškite ingredientus: Pirmiausia, pasiruoškite visus ingredientus. Sutrinkite virtą moliūgą ir supjaustykite riešutus, jei reikia. ☑️
  2. Sumaišykite skysčius: Dideliame dubenyje sumaišykite moliūgų tyrę, cukrų, aliejų ir kiaušinius. Gerai išmaišykite, kol šie ingredientai visiškai susijungs. 🥄
  3. Sausi ingredientai: Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną, muskato riešutą ir druską. Gerai išsijokite. 🌾
  4. Sujunkite mišinį: Lėtai pridėkite sausų ingredientų mišinį prie drėgnųjų ingredientų, maišykite, kol visi ingredientai gerai susijungs. Nebereikia maišyti per daug, jog keksiukai išliktų purūs. 🍰
  5. Pridėkite riešutus ir razinas: Galiausiai, atsargiai įmaišykite smulkintus riešutus ir razinas, jei pasirinkote jas naudoti. 👌
  6. Paruoškite formą: Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C (356 °F). Paruoškite keksiukų formą, apdengdami ją popierinėmis keksiukų formelėmis arba ištepdami aliejumi. 🍽️
  7. Supilkite tešlą: Supilkite paruoštą tešlą į keksiukų formą, užpildydami kiekvieną iki 2/3 jo aukščio. 📏
  8. Kepkite keksiukus: Kepkite keksiukus iki 20-25 minučių arba kol šie taps auksinės spalvos ir įkišus medinį pagaliuką jis išeis sausas. 🍪
  9. Atvėsinkite: Išimkite keksiukus iš orkaitės ir leiskite jiems atvėsti kepimo formoje apie 5 minutes. Po to išimkite iš formos ir leiskite visiškai atvėsti ant grotelių. ❄️

Serviravimas:

Šiuos moliūgų keksiukus galite patiekti šiltus arba šaltus. Puikiai tinka su kava ar arbata, o juos papuošus žiupsneliu cukraus pudros, jie atrodys dar patraukliau! 🥤✨

Skanaus! 🍴

Parašykite komentarą