5 geriausi figų uogienės receptai
Tiršta uogienė, klasikiniai penkių minučių ir kvapnūs deriniai su apelsinais, imbierais ir riešutais.
5 naudingi patarimai
- Figos, kurių prieš verdant nepjaustote, gali būti net nepakankamai prinokusios. Tačiau uogienei ar tirštam džemui geriau tinka minkšti prinokę vaisiai.
- Bet kuriuo atveju rinkitės sveiką figą be jokių pažeidimų.
- Prieš virdami vaisius gerai nuplaukite.
- Karštą uogienę supilkite į sterilizuotus stiklainius ir užsukite. Tada stiklainius apverskite, suvyniokite į ką nors šilto ir visiškai atvėsinkite.
- Džemą laikykite vėsioje tamsioje vietoje.
1. Penkių minučių figų uogienė
Ingredientai
- 350 ml vandens;
- 700 g cukraus;
- 1 kg figų.
Gaminimas
Į puodą supilkite vandenį, suberkite cukrų ir išmaišykite. Pastatykite ant vidutinės ugnies ir nuolat maišydami užvirinkite. Cukrus turi būti visiškai ištirpęs.
Į verdantį sirupą sudėkite figas ir virkite 5 minutes. Nuimkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti. Tada vėl užvirinkite, pavirkite 5 minutes ir atvėsinkite. Pakartokite virimą ir supilstykite desertą į stiklainius.
2. Tirštas figų džemas
Ingredientai
- 500 g figų;
- 250 g cukraus;
- ½ citrinos;
- kelios vanilės ankštys.
Gaminimas
Nuo figų pašalinkite kotelius ir kiekvieną vaisių supjaustykite į kelis nedidelius gabalėlius. Sudėkite juos į dubenį ir apibarstykite cukrumi. Supilkite citrinos sultis ir vanilės ankštis ir išmaišykite.
Mišinį užvirinkite ant vidutinės ugnies, pavirkite 5 minutes ir visiškai atvėsinkite. Išimkite vanilę ir virkite figas ant didelės ugnies 10-15 minučių.
Supilkite uogienę ant ledo lėkštės. Jei pakreipus sirupas neteka, desertas pakankamai sutirštėjo ir jį galima nukelti nuo ugnies.
3. Figų uogienė su apelsinais ir imbieru
Ingredientai
- 1 kg figų;
- 500 g cukraus;
- 200 ml vandens;
- ½ apelsino;
- nedidelį gabalėlį šviežio imbiero .
Gaminimas
Sudėkite figas į puodą, supilkite cukrų ir vandenį. Pastatykite ant lėtos ugnies ir virkite 30 minučių, atsargiai maišydami.
Nuimkite puodą nuo ugnies ir visiškai atvėsinkite. Tada sudėkite apelsino žievelę ir tarkuotą imbierą. Išmaišykite ir virkite uogienę dar 20 minučių.
4. Figų uogienė
Ingredientai
- 1 800 g figų;
- 700-800 g cukraus;
- 1 citrina;
- žiupsnelis vanilino;
- žiupsnelis maltų gvazdikėlių.
Gaminimas
Figoms nupjaukite uodegėles ir supjaustykite vaisius į kelias dalis. Sudėkite jas į puodą, pabarstykite cukrumi ir atsargiai paminkykite grūstuve.
Pastatykite ant vidutinės ugnies ir dažnai maišydami virkite 30-40 minučių, kol mišinys sutirštės. Į uogienę įpilkite visos citrinos sulčių, vanilės ir gvazdikėlių. Gerai išmaišykite ir virkite dar 5-7 minutes.
Jei norite, kad uogienė būtų dar vientisesnė, naudokite panardinamąjį maišytuvą .
5. Figų uogienė su riešutais
Ingredientai
- 1 500 g figų;
- 1 300 g cukraus;
- 100 ml vandens – nebūtina;
- 150 g lazdyno riešutų.
Gaminimas
Sudėkite figas į puodą ir apibarstykite cukrumi. Palikite kelioms valandoms, kad vaisiai išskirtų sultis. Jei sulčių mažai, įpilkite vandens.
Užvirinkite ant vidutinės ugnies ir maišydami virkite 15 minučių. Nuimkite puodą nuo ugnies ir leiskite uogienei atvėsti.
Tada į figas suberkite nuluptus riešutus, užvirinkite ir virkite dar 15 minučių. Atvėsinkite ir pakartokite virimą.