Mėsinė pomidorų sriuba su perlinėmis kruopomis
Ši mėsinė pomidorų sriuba su perlinėmis kruopomis yra puikus patiekalas, kuris sušildys net ir vėsią dieną. Joje gausu vitaminų, baltymų ir skonio, o perlinių kruopų pridėjimas suteikia patiekalui ypatingą tekstūrą. 🌶️🍅
Ingredientai:
- 300 g mėsos (kiaulienos arba jautienos)
- 2-3 vidutiniai pomidorai (galima naudoti ir konservuotus pomidorus)
- 1 didelis svogūnas
- 2-3 česnako skiltelės
- 1 morka
- 2-3 šakelės petražolių (pagal skonį)
- 100 g perlinių kruopų
- 1,5 l vandens arba sultinio
- Druska ir pipirai pagal skonį
- 1-2 šaukštai augalinio aliejaus
Paruošimo eiga:
- Perlinių kruopų paruošimas: Pirmiausia, perlinių kruopų reikia nuplauti po šaltu vandeniu. Tada užpilti 1 litru vandens ir pamirkyti apie 30 minučių. Tai padės kruopoms išskyti ir greičiau išvirti. 🕒
- Mėsos paruošimas: Pasirinkite mėgstamą mėsą ir supjaustykite ją mažais kubeliais. Karštame puode su augaliniu aliejumi kepkite mėsą iki auksinės spalvos, apie 5-7 minutes. 🥩
- Daržovių paruošimas: Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką. Įdėkite juos į puodą su mėsos gabaliukais ir kepkite kol svogūnai suminkštės ir taps skaidrūs, apie 3-5 minutes.
- Pomidorų paruošimas: Jeigu naudojate šviežius pomidorus, juos nuplikykite verdančiu vandeniu, kad lengviau nulupti. Tuomet supjaustykite kubeliais ir pridėkite prie mėsos ir svogūnų. Jeigu naudojate konservuotus pomidorus, tiesiog juos suberkite į puodą. 🍅
- Morkų pridėjimas: Morką nuskuskite ir supjaustykite griežinėliais arba kubeliais. Įdėkite į puodą ir gerai viską išmaišykite. 👩🍳
- Visu ingredientų sujungimas: Į puodą supilkite pamerktas ir nusunktas perlinių kruopų. Be to, pridėkite apie 1,5 l vandens arba sultinio. Įberkite druskos ir pipirų pagal skonį. Gerai išmaišykite ir užvirkite.
- Virimas: Kai sriuba užvirs, sumažinkite ugnį ir leiskite virti apie 30-40 minučių, kol perlinių kruopų bus minkštos, o skoniai gerai susilies.
- Paskutiniai akcentai: Prieš patiekiant, supjaustykite šviežių petražolių ir pabarstykite virš sriubos. Tai suteiks šviežumo ir aromato. 🌿
- Patiekimas: Sriubą patiekite karštą su šviežia duona ar krekeriais šalia. Bon appétit! 🍽️
Ši sriuba ne tik skani, bet ir maistinga! Galite ją ruošti didesniais kiekiais ir pasidaryti užtektinai šaldytuvui. Skanaus! 😋