Mėsinė pomidorų sriuba su perlinėmis kruopomis


Mėsinė pomidorų sriuba su perlinėmis kruopomis

Ši mėsinė pomidorų sriuba su perlinėmis kruopomis yra puikus patiekalas, kuris sušildys net ir vėsią dieną. Joje gausu vitaminų, baltymų ir skonio, o perlinių kruopų pridėjimas suteikia patiekalui ypatingą tekstūrą. 🌶️🍅

Ingredientai:

  • 300 g mėsos (kiaulienos arba jautienos)
  • 2-3 vidutiniai pomidorai (galima naudoti ir konservuotus pomidorus)
  • 1 didelis svogūnas
  • 2-3 česnako skiltelės
  • 1 morka
  • 2-3 šakelės petražolių (pagal skonį)
  • 100 g perlinių kruopų
  • 1,5 l vandens arba sultinio
  • Druska ir pipirai pagal skonį
  • 1-2 šaukštai augalinio aliejaus

Paruošimo eiga:

  1. Perlinių kruopų paruošimas: Pirmiausia, perlinių kruopų reikia nuplauti po šaltu vandeniu. Tada užpilti 1 litru vandens ir pamirkyti apie 30 minučių. Tai padės kruopoms išskyti ir greičiau išvirti. 🕒
  2. Mėsos paruošimas: Pasirinkite mėgstamą mėsą ir supjaustykite ją mažais kubeliais. Karštame puode su augaliniu aliejumi kepkite mėsą iki auksinės spalvos, apie 5-7 minutes. 🥩
  3. Daržovių paruošimas: Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką. Įdėkite juos į puodą su mėsos gabaliukais ir kepkite kol svogūnai suminkštės ir taps skaidrūs, apie 3-5 minutes.
  4. Pomidorų paruošimas: Jeigu naudojate šviežius pomidorus, juos nuplikykite verdančiu vandeniu, kad lengviau nulupti. Tuomet supjaustykite kubeliais ir pridėkite prie mėsos ir svogūnų. Jeigu naudojate konservuotus pomidorus, tiesiog juos suberkite į puodą. 🍅
  5. Morkų pridėjimas: Morką nuskuskite ir supjaustykite griežinėliais arba kubeliais. Įdėkite į puodą ir gerai viską išmaišykite. 👩‍🍳
  6. Visu ingredientų sujungimas: Į puodą supilkite pamerktas ir nusunktas perlinių kruopų. Be to, pridėkite apie 1,5 l vandens arba sultinio. Įberkite druskos ir pipirų pagal skonį. Gerai išmaišykite ir užvirkite.
  7. Virimas: Kai sriuba užvirs, sumažinkite ugnį ir leiskite virti apie 30-40 minučių, kol perlinių kruopų bus minkštos, o skoniai gerai susilies.
  8. Paskutiniai akcentai: Prieš patiekiant, supjaustykite šviežių petražolių ir pabarstykite virš sriubos. Tai suteiks šviežumo ir aromato. 🌿
  9. Patiekimas: Sriubą patiekite karštą su šviežia duona ar krekeriais šalia. Bon appétit! 🍽️

Ši sriuba ne tik skani, bet ir maistinga! Galite ją ruošti didesniais kiekiais ir pasidaryti užtektinai šaldytuvui. Skanaus! 😋

Parašykite komentarą